Foto: frezia68
Aj keď už máj je za nami,v Tescu som kúpila výbornú bryndzu a pretože aj pirohy sú našim obľúbeným jedlom,chcem sa podeliť s vami.......,hoci Zobraziť celý popisAj keď už máj je za nami,v Tescu som kúpila výbornú bryndzu a pretože aj pirohy sú našim obľúbeným jedlom,chcem sa podeliť s vami.......,hoci to iste nebude prvý recept.Ale bude to pokus o fotorecept,hoci nemám fotoaparát,skúšam s kamerou z laptopu... a tak to aj vyzerá....:-))
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvarené zemiaky postrúhame a zmiešame s kôprom ,bryndzou a trochou kyslej smotany na hladkú kašu.
-
2
Z múky,soli,vajíčka a vody zamiesime tuhšie cesto,ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kruhy,ktoré plníme pripravenou plnkou.
-
3
Okraje dobre popritláčame a pirohy hádžeme do vriacej vody. Po uvarení ich scedíme,dáme do misy a polejeme rozpraženou slaninou,pokrájanou na kocky. Podávame k tomu kyslé mlieko,alebo môžeme poliať kyslou smotanou,či ozdobiť čerstvou pažitkou.
Moja mama zásadne robieva len zo zemiakového cesta, ja som si však z varechy prevzala recept na cesto z rožkov, a nedám naň dopustiť:)