Foto: alique
Postup
-
1
Na prípravu cesta som zneužila pekárničku od prípravy až po vykysnutie. Droždia sa veľa nedáva, lebo pivo podporuje kvasenie cesta. Po vykysnutí som cesto rozdelila na 12 častí a každú vygúľala na guľku. Cesto sa nelepí, netreba podsypávať múkou. Každú guľku cesta som na tenko rozvaľkala, ale nie až do konca.
- 2
Od tej hrubšej časti som zvinula cesto a ručne (ako hada) vygúľala celkom na tenko. Rohlíky som uložila zahnuté na plechy a nechala skoro hodinu podkysnúť. Rúru som predohriala na 220 stupňov. Pred pečením som ich potrela osoleným mliekom. Vložila som ich do rúry a ihneď znížila teplotu na 180 stupňov a piekla do chrumkava...asi 20 minút.
- 3
Po ipečení ich treba ihneď preložiť na mriežku, aby sa odparili aj zo spodu a ostali chrumkavé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu