Pivné rožky

alique - fotkaalique, 17. mája 2013
Pivné rožky
Foto: alique

Suroviny

200 g
200 g
200 ml
1 PL
1 PL
15 g




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta som zneužila pekárničku od prípravy až po vykysnutie. Droždia sa veľa nedáva, lebo pivo podporuje kvasenie cesta. Po vykysnutí som cesto rozdelila na 12 častí a každú vygúľala na guľku. Cesto sa nelepí, netreba podsypávať múkou. Každú guľku cesta som na tenko rozvaľkala, ale nie až do konca.

  2. 2

    Od tej hrubšej časti som zvinula cesto a ručne (ako hada) vygúľala celkom na tenko. Rohlíky som uložila zahnuté na plechy a nechala skoro hodinu podkysnúť. Rúru som predohriala na 220 stupňov. Pred pečením som ich potrela osoleným mliekom. Vložila som ich do rúry a ihneď znížila teplotu na 180 stupňov a piekla do chrumkava...asi 20 minút.

  3. 3

    Po ipečení ich treba ihneď preložiť na mriežku, aby sa odparili aj zo spodu a ostali chrumkavé.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia