Pizza čo dom dal

soncya - fotkasoncya, 14. februára 2012
Pizza čo dom dal
Foto: soncya

Je to jedno z najobľúbenejších jedál mojej dcéry.

4
porcie
30 minút
príprava
17 minút
na 190 °C

Suroviny

0,2 kg
0,1 l teplá
1 KL
štipka
20 g
50 g
 pol hlavičky
0,3 kg
3 ks na tvrdo
0,1 kg
 malá
150 g
200 g
150 g strúhaný
0,1 l
100 g




Postup

  1. 1

    Pripravím si kvások z droždia, štipky cukru a 1/4 dl teplej vody. Hladkú múku vsypem do misy, pridám soľ, kvások trochu olivového oleja, teplú vodu a vypracujem cesto. Dám na telplé miesto asi na 15 minút podkysnúť.

  2. 2

    Do menšej misky zmiešam paradajkový pretlak (kečup) s prelisovaným cesnakom. Nakrájam si všetky ingrediencie na drobné kocky (1/2 x 1/2 cm). Rozmeľním v prstoch syr niva a do misky k nemu pridám ešte horúce pokrájané vajíčka, ktoré sú uvarené na tvrdo (od zovretia 10 min.) Rozmiešam.

  3. 3

    Podkysnuté cesto vyváľam na pomúčenej doske na tenko, alebo ako to robím ja v rukách si povyťahujem potrebný kruh, alebo obdĺžnik ak pizzu pečiem v plechu. Plech musí byť vymastený a vysypaný hrubou múkou. Cesto na plechu potriem olivovým olejom (ja hala-bala pokvapkám priamo z fľaše) a potrieme pripravenou cesnakovo - kečupovou zmesou. Na toto navrstvíme na mikroskopicky nakrájanú cibuľu a sypeme ostatné ingrediencie systémom "siatie z hrste" (moja postupnosť: cibuľa, šunka, vajíčko s nivou, broskyne, olivy, bazalka) a na koniec na hrubo strúhaný syr. Nesolíme lebo je slaná niva. Pečiem vo vyhriatej rúre na 190*C asi 15 - 17 minút. Prajem dobrú chuť!!! Ovocie doporučujem obmieňať, je to výborné aj s čerstvým hroznom, kompótovanými mandarinkami, ananás je klasika.

Diskusia k receptu

an3da
Mňam, dala by som si hnedˇ aspoň jeden kúsok. Ukladám.
soncya
Ďakujem za uznanie, sľubujem ďalšie mňamky!
soncya
anonym1983: viem že nie, ale ak nie je jedno, dá sa použiť druhé a chuť základu určuje hlavne pridaný cesnak!
evanaaa
Všimla som si, @anonym1983 rád radí, kritizuje poučuje, ale ak si pýtal radu a dostal pár dobrých odpovedí, ani nepoďakoval a ani sa neozval, nereagoval. Každý nemá rád len pretlak, ale aj ochutený kečup.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia