Kapustové šatôčky
Kapustové šatôčky

Plnené šatôčky s kyslou kapustou a klobásou

Anna Kuniaková a Martin Šulc
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 28. novembra 2019
Plnené šatôčky s kyslou kapustou a klobásou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

Cesto:
600 g
400 g
1 KL
1 KL
1 kocka
400 ml
1 ks
100 ml
1 ks uvarený väčší
Plnka:
1 kg
800 g
1 ks väčšia
Dresing:
200 g
1 hlavička
Na vyprážanie:




Postup

  1. 1

    Cesto: Vo vlažnom mlieku s cukrom rozdrobíme droždie a necháme postáť. Medzitým zmiešame vo väčšej nádobe múku, soľ, olej a nastrúhaný uvarený zemiak. Pridáme kvások a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.

  2. 2

    Plnka: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme na malé kocky nakrájanú klobásu, mletú červenú papriku a opražíme. Primiešame pokrájanú kyslú kapustu a podusíme.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme a nakrájame na približne rovnaké štvorce, ktoré naplníme kapustovou zmesou.

  4. 4

    Z naplnených štvorcov cesta vytvarujeme šatôčky, ktoré pevne uzavrieme a vyprážame vo väčšom množstve oleja alebo vo fritéze.

  5. 5

    Hotové šatôčky podávame s kyslou smotanou ochutenou roztlačeným cesnakom, trochou soli a mletého korenia.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia