Plnený baklažán

Silvia Kuľhová
šéfkuchárka hotela Karpatia v Humennom, 8. mája 2011
Plnený baklažán
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

2 ks, väčšie
400 g alebo orez
1 ks, stredne veľká
1,5 dl
400 g
3 strúčiky
100 g, strúhaný
 trochu (alebo ľubovoľného bujónu)
50 g




Postup

  1. 1

    Baklažány rozrežeme po dlhšej strane a striedky vydlabeme. Spodok každej polovice odrežeme tak, aby vznikla „lodička“. Tú ugrilujeme zo všetkých strán na oleji.

  2. 2

    Pomleté mäso okoreníme, pridáme cesnak a podusíme na cibuli. Takto pripravené mäsko naplníme do každej lodičky a dáme piecť do rúry na 15 minút pri teplote 180 stupňov.

  3. 3

    Tesne pred dokončením navrch postrúhame syr a zapečieme, z drvených paradajok podusených na oleji (môžeme pridať aj trochu paradajkového pretlaku) a z vývaru urobíme omáčku, ktorú zahustíme múkou a okoreníme. Lodičky poukladáme na omáčku a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia