Pohankové vločky so syrom a kečupom

viaway - bez fotkyviaway, 9. júna 2010

Tento recept som si vymyslela, používam ho veľmi často, pohanka je pre náš organizmus veľmi zdravá. Recept sa rýchlo pripraví (aj v zamestnaní - Zobraziť celý popisTento recept som si vymyslela, používam ho veľmi často, pohanka je pre náš organizmus veľmi zdravá. Recept sa rýchlo pripraví (aj v zamestnaní - nie je náročný) a dá sa obmieňať, podľa toho, aké sa dajú ingrediencie a tiež závisí od každého, na čo má práve chuť. Pripravujem a používam pohankové vločky skoro každý deň.

5 -10 minút
príprava

Suroviny

4-5 PL
1/2 KL
1 ks
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Pohankové vločky nasypeme na tanier, ochutíme podľa potreby a fantázie grilovacim korením, (korením na pizzu, sušenými, alebo čerstvými bylinkami, atď.), zalejeme primeraným množstvom horúcej vody, premiešame, položíme toustový syr a postrúhaný tvrdý syr a dáme na chvíľu do microvlnky zohriať, hotové ozdobíme jogurtom, alebo smotanou a polejeme kečupom. Na prilepšenie sa môže pohanka posypať pred zaliatím pokrájanou šunkou, salámou, klobáskou, párkom, podusenými hríbikmi na cibuľke, atď. Pohankové vločky sa môžu použiť aj do polievok, namiesto rezancov, alebo mrveničky, jednoducho sa nasypú do hotovej horúcej polievky. Pohankové vločky sú tiež výborná náhrada prílohy - namiesto ryže, alebo tarhone, k mäsku na šťave. Vločky sa zalejú primeraným množstvom horúcej vody, premiešajú sa a polejú šťavou z mäska, prípadne sa ešte dochutia.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia