Poľovnícka misa fotorecept

janger - fotkajanger, 14. februára 2013
Poľovnícka misa (fotorecept)
Foto: janger

Ani neviem, preco to tak volame...Je to jednoduche jedlo z holandskej kuchyne, ktore robievam hlavne v zime. Kedze to nevyzera moc pritazlivo, tak som Zobraziť celý popisAni neviem, preco to tak volame...Je to jednoduche jedlo z holandskej kuchyne, ktore robievam hlavne v zime. Kedze to nevyzera moc pritazlivo, tak som to dala na taky veselsi tanier, ale ani to vyzoru velmi nepomohlo ;-). No co uz, chuti to vyborne.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Kedze dusenie hovadzieho masa si vyzaduje dlhsi cas, tak robim casto vo vacsom mnozstve. Porcie dam potom do mraznicky a v pripade potreby uz len vytahujem. Hovadzie na dusenie mame najradsej trosku prerastene, dusim ho moc, moc dlho, na velmi slabom ohni...Potom je take ako maslo, az sa roztapa sa na jazyku. Alebo ked vam zostane trochu hotoveho hovadzieho, tak si na druhy den mozete spravit toto jedlo.

  2. 2

    V troche vody so solou uvarime zemiaky. Do uvarenych pridame maslo, mlieko a spravime pyre.

  3. 3

    Ocistime jablka. Pokrajame ich na kusky. Ked krajam vela jablk, tak mam na to takehoto vyborneho pomocnika. Moja davna vyhra z Varechy :-).

    Poľovnícka misa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dame do hrnca, trosilinku podlejeme vodou. Pridam pomletu skoricu. Uvarime si jablkovu kasu. Takato jablkova kasa je v Holandsku popularna, vela ludi si ju pridava k roznym jedlam. A vacsina ju kupuje hotovu. Ja sem tam robim domacu. Pouzivam rozne druhy jablk. Vacsinou davam jeden druh, ktory sa hned rozvari a iny druh, ktoremu to dlhsie trva, takze mi zostanu aj pevnejsie kusky. A tiez si mozete dat podla toho, ci mate radi kyslejsie alebo sladsie. Ku kyslym dame trosku cukru. Ja som dala tentokrat Elstar a Jonagold. Za chvilku hotove.

    Poľovnícka misa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pekacik vytrieme maslom. Polovicu zemiakoveho pyre dame na pekac.

    Poľovnícka misa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na to dame polovicu jablkovej kase.

    Poľovnícka misa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na to ide na kusky pokrajane dusene hovadzie maso.

    Poľovnícka misa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na to zase vrstva jablk.

    Poľovnícka misa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na jablka dame druhu polovicu pyre. Posypeme struhankou. Dame na to kusky masla.

    Poľovnícka misa (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dame do rozohriatej rury, na 180 stupnov. Nechame dobre zapiect, aby sa chute dobre prepojili a aby sa spravila chrumkava korocka. Mozeme podavat.

    Poľovnícka misa (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Ja si pridam na tanier k tomu vzdy este aj trochu studenej jablkovej kase...Vyborne...Horuce so studenym...Dobru chut!

Diskusia k receptu

babidka
Mozno to nevyzera az tak lakavo , ale mne sa to velmi paci a idem to urobit -mozno uz zajtra ?Mala som totiz v plane hovadzinu na hribikoch , ale toto sa mi zda zaujimavejsie :-)
marianne
a ja ze,kto ma taky krasny sipkovy tanier,uz koli nemu som to otvorila:-) ak to bude aspon s polovice take dobre ako tvoj holandsky hotspot,tak nepochybujem ani chvilu,ze vyskusam,vyborna kombinacia...
janger
@babidka , vyskusaj, uvidis, ze je to s jablkami velmi chutne. Ja zase nerobievam hovadzinu na hribikoch, aj to moze byt vyborne :-).
@marianka , :-))), na tom sipkovom tanieri v strede pod jedlom su vtaci...To som mala take obdobie, ze som na blsom trhu kupovala rozne taniere...To len tak po kuse. A tento sa mi zdal taky vhodny na tuto fotku. Aby to fadne vyzerajuce jedlo trochu spestril :-). Ale mam len jeden, takze muz jedol z obycajneho bieleho. On nema trpezlivost cakat, kym spravim fotky. Takze tato porcia bola pre mna :-). Ale jedlo je to fakt dobre, ved skus niekedy.
jerica
@janger
Janka , tak to je moja parketa , páči sa mi Tvoj recept, kombinácia ovocia je pre mňa to najlepšie , čo môže spestriť chuť jedla , robila som dnes dusené bravčové z pliecka , bolo toho do kila , trochu som odobrala do polievky s kyslou kapustou (inšpirovala som sa recept od @pacik , super polievka), časť z mäsa som robila z toho dusené rezníky a veríš, či nie , veru okrem medu, tam išlo aj jedno jablko, príloha , varené zemiaky s cesnakom, a hrach na masle . Janko si len tak odfukoval . Myslela som , že to nafotím , čo čert nechcel , foťák štrajkoval , baterka na červeno , ale na budúce sa s tým pochválim, za to mám nafotenú polievočku , ale či to pridám , uvidím..
janger
@ariela6 , dakujem. Vidim, ze tanierik ma tusim vacsi uspech, ako nasa vecera :-))). @marianka , aj my s muzom radi chodime. Mozno niekedy natrafim na nieco hodnotne a zbohatnem ;-))). @jerica , Jarka, dakujem. Ta tvoja polievka bola potom teda taka kapustnica, nie? A same dobroty si navarila. Ked nepridas fotku sem, posli mi do mailu. Pa-pa.
dodo46
@janger
potešil som sa , že to bude niečo z poľovníckej kuchyne a nič.
Asi išli okolo keď si to varila , tak preto ten názov.
Jablká pasujú k mäsu. Dávam ich hlavne k hyd. , ale i k brav. pečeni.
mesiar50

Janka Narobila si mi poriadne chútky i keď je už teraz na večeru trochu neskoro.S takým to receptom som sa
ešte nestretol, je originálny.Preto si ho uložím do Kk
Ďakujem pekne
janger
@dodo46 , fakt neviem, preco sa to tak vola :-)...Jablka k peceni robievame aj my ( a veru davno sme nemali, fajn, ze si pripomenul ). A ku kuriatku si tiez rada dam.
janger
@mesiar , ved si to niekedy sprav, ked budes mat chut. Mojmu synovi (je teraz doma na prazdniny) to tak prislo na chut! Preto som robila...Pozdravujem :-).
radulienka
Ja si myslím, že sa toto jedlo pôvodne robilo z diviny, asi preto ten názov, ale chuťovo to musí byť úžasné, perfektná kombinácia, určite čoskoro vyskúšam, @janger vďaka za recept a pekné pozdravy do Holandska
rybarkuchar
Kašli na názov. Mne sa páči, rovnako ako recept. Jablko a škorica - to áno, jablko a mäso - to áno, ale škorica a mäso - to som ešte nekúšal.
denyany
super zaujímavé jedlo, vyskúšam, možno s iným mäskom. mám rada aj hovädzie, ale je veľmi drahé. a dusené jablká alebo jablková kaša sa ako príloha k mäsu v otcovej rodine podáva od nepamäti. mám to rada a rada kombinujem sladké ovocné chute s mäsom. jedla som už aj fašírky s marhuľovým kompótom - skvelé... :-D
janger
@radulienka , tak nad tym som aj ja uvazovala, ze to mozno kedysi davno tak bolo...Tebe tiez moc srdecnych pozdravov do Prahy:-).
@rybarkuchar , skorice si mozes dat menej, alebo nemusis vobec, ona sa ale do tej jablkovej kase dava. Ale masko so skoricou je chutne :-). Napriklad v greckych receptoch sa dava skorica k masu. Ked sme tam boli na dovolenku, tak som ju citila v mnohych jedlach. @denyany , aj s inym masom to bude iste dobre. Ja na dusenie nepouzivam nejaku drahu hovadzinu, nie moc chude maso, to je potom take suchsie, radsej trosku prerastene a ozaj dlho dusim, na slabuckom ohni. Dakujem vam vsetkym za komentiky :-).
luba53
popísané výborne, verím že chuť je tiež skvelá. áno, máš pravdu, hovädzie sa dusí dlho, ale recept ma nakopol, idem sa do toho pustiť. akurát som rozmýšľala, čo urobiť k večeri. síce trocha pracné, ale dnes nebol obed, môže byť bohatšia večera. vďaka za tip.
babidka
@janger , bolo to dnes na obed a mne osobne velmi chutilo ! Statisticky vyjadrene : 60% vyjadrilo mimoriadnu spokojnost , 20% bez komentara /ten nema nikdy ziadne "zle jedlo" /a 20% sa vyjadrilo , ze tam "zavadzali" jablka :-))) Lahke pocitanie - bolo nas pri stole 5 osob:-)
Ja som davala nase domace Jonatan a Idared , tie su dost sladke ale nikomu to nevadilo .
evanaaa
Ja robím podobné niečo - Mäso pod perinou, ale nie je to úplne takéto, lebo tam dávam mleté mäso, ale aj tento recept sa mi páči a keď naďabím na dobré hovädzie, spravím, ale bez jabĺk, muž by asi nejedol, nie sme totiž zvyknutí kombinovať ovocie s mäsom, jediný recept, kde ide ananás, som robila Krkovičkové veže, ale tam som miesto ananásu dala kyslé jablko a už sa čudoval, čo to tam je.
janger
@luba53 , dakujem, dufam, ze bude chutit. @mracik , idem pozriet na ten tvoj receptik. @babidka , no teda....take statisticke udaje si pridala:-))). Som rada, ze ti chutilo. A ze jablka 'zavadzali' :-))). To asi bolo vnucatko, nie? Jablka Idared nepoznam. My zial domace jablka nemame, takze len kupovane pouzivam. Som rada, ze si vyskusala a napisala.
janger
@evanaaa , nuz ked by to muz nejedol, jasne, ze nerob. Kazdy ma rad nieco ine. A to je tak, niekedy, ked clovek nie je zvyknuty, nechce ani ochutnat. Co uz narobis... My mame radi s ovocim. A to maso pod perinou, tam co davas do toho?
natali
pekný recept :) a aj keď možno nevyzerá najkrajšie, určite chutí výborne. ukladám si
babidka
@janger , praveze vnucke to chutilo najviac :-) Pocas jedla vzdy mava rozne komentare - teraz mi stale vravela :"babka take dobe zemiaciky s maskom uvavila - este cem tie zemiaciky " to bola vlastne ta zemiakova kasa zmiesana s jablckami:-))
janger
@babidka , no vidis, tak si sa jej zavdacila :-). Inac, deti moc lubia aj kuracinku s hranolkami a jablkova kasa k tomu. Tu je dokonca detska pesnicka o tom :-)
luba53
nakoniec som toto jedlo urobila až dnes, bolo výborné. len som spravila chybu - podusila som málo jabĺk, žiadalo si to viac. trocha som to zlepšila kompótom. na budúce na jablkách určite šetriť nebudem. ďakujem za skvelý recept.
babav
@janger ,je to zaujímavá kombináciiia surovín a vzhľadom mi pripomína "shepard pie".v arabskej kuchyni je skončia s pomletym hovadyzim
babav
Prepac mi,moj pocitac sa zblaznil.....v arabskej kuchyni v mnohych receptoch pouzivaju skoricu do jedla z hovadzieho masa.
Udusene jablcka ,alebo pyre sa bezne servuju ako priloha k masu ,ale vacsinou z hydiny (v americkej kuchyni ).
Tvoj recept sa mi paci,prilezitostne vyskusam;-)
janger
@luba53 , no to si ma moc potesila, ze chutilo. Som rada, ze si dala vediet :-).
janger
@babav , dakujem ti za pristavenie. Ved niekedy vyskusaj. Pozdravujem :-).
martinis
prečítal som si tvoj komentár k môjmu pyré, a urobil som dobre ! :) páči sa mi nie len tvoj spôsob na varenie kaše, ale dokonca celé jedlo. jednoduché, málo surovín a pritom je iste veľmi dobré. nič z holandskej kuchyne som ešte nikdy nepripravoval (a hádam ani nejedol), takže tvoj recept určite rád vyskúšam, aj keď možno s iným druhom mäsa, lebo hovädzinu veľmi nekupujeme, vlastne ani neviem prečo. asi kvôli tej zdĺhavej príprave :)) vďaka za recept aj tip s dvoma druhmi jabĺk :-)
janger
@martinis , dakujem za komentar. Jedlo je to veru jednoduche. Holandska kuchyna vacsinou nie je nejaka komplikovana. My mame hovadzie maso radi. Pomala, zdlhava priprava sa ale vyplati, maso je potom velmi chutne, az sa rozpadava na jazyku. Ale jablkova kasa chuti k mnohym masam, ved uz si sa presvedcil aj pri tvojej kuracine. Pozdravujem :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia