Polievka z červenej cibule

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 17. septembra 2010
Polievka z červenej cibule
Foto: Archív Vojtecha Artza
10
porcií

Suroviny

500 g
100 ml
250 g
1,8 l
2 dl
150 g
100 g nakrájaný na plátky
3 ks
5 guľôčok
1 vetvička




Postup

  1. 1

    Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska, polejeme olejom a spolu s cukrom restujeme do tmava, až získame tmavú cibuľovú sirupovitú masu.

  2. 2

    Pridáme bobkový list, rozmarín, nové korenie, čierne mleté korenie a zalejeme vývarom. Varíme, až kým polievka nie je hustá a má silnú tmavohnedú farbu.

  3. 3

    Nakoniec dochutíme vínom a dosolíme. Hriankový chlieb nasucho opečieme, položíme naň plátok syra a zapečieme. Vložíme do horúcej polievky.

  4. 4

    Náš tip: Na prípravu pravej francúzskej cibuľačky je najlepší hnedý cukor, ktorý je chutnejší.

Diskusia k receptu

cyklistka77
Len raz som varila francúzsku cibuľovú polievku a mala som pocit, že sa nevydarila (asi som dala veľa vína) Verím, že keď zopakujem tento recept, že budem spokojná nielen ja. Ďakujem za tento recept :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia