Pošírovaný losos s pomarančovou omáčkou

Michal Klimek
šéfkuchár hotela Bellevue v Bardejove, 11. júna 2010
Pošírovaný losos s pomarančovou omáčkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

800 g
400 ml
400 g
600 g
30 g
30 g




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme variť vodu, do ktorej vhodíme bobkový list, soľ, citrón, nové korenie a necháme zovrieť. Lososa nakrájame na 200 g porcie zbavíme ich kože a vložíme do pripraveného vriaceho vývaru, ktorý už ďalej nevaríme, necháme postáť cca 10 minút.

  2. 2

    Smotanu, pomarančovú šťavu a dobre umytú kôru zmiešame a varíme, kým zmes nezhustne, potom precedíme. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme zemiaky nakrájané na plátky a na pomalom ohni dusíme.

  3. 3

    Lososa vyberieme, osušíme a podávame so zemiakmi a prelejeme omáčkou. Dekorujeme plátkom citróna a pomaranča.

Diskusia k receptu

tinca
Tak tento recept mám, robím ho akurát ho nevarím, ale parím. Ináč tá omáčky je famózna.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia