Praženička trocha inak

eva53 - fotkaeva53, 26. júna 2012
Praženička trocha inak
Foto: eva53

Keď som bola malá, môj otec - medzivojnové dieťa, si každý pondelok robil na raňajky praženicu s domácimi niťovkami,ktoré sa zvýšili z tradičnej nedeľnej Zobraziť celý popisKeď som bola malá, môj otec - medzivojnové dieťa, si každý pondelok robil na raňajky praženicu s domácimi niťovkami,ktoré sa zvýšili z tradičnej nedeľnej mäsovej polievky. Ja so si na jeho recept spomenula, keď sa mi do rúk dostal nový druh rezancov pre uponáhľaných. Hotové za minútu,nerozvaria sa, nezlepia a zasýtia .

2
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

15 ml
1 ks
2 ks
200 g




Postup

  1. 1

    na troške oleja krátko orestujem jarnú cibuľku s vňaťou,kto má rád nechrumkavú cibuľku, pridá ešte 2 minúty

    Praženička trocha inak - obrázok 1
  2. 2

    pridám 2 vajíčka zo slovenskej slepačej farmy

    Praženička trocha inak - obrázok 2
  3. 3

    zamiešam,osolím,okorením

    Praženička trocha inak - obrázok 3
  4. 4

    shirataki vyberiem z obalu,asi minútu preplachujem pod tečúcou studenou vodou a vložím na 1 minútu do vriacej neosolenej vody,po minúte zlejem cez cedník a opláchnem v studenej vode

    Praženička trocha inak - obrázok 4
  5. 5

    vsypem na panvicu k vajíčkam,spolu zamiešam

    Praženička trocha inak - obrázok 5

Diskusia k receptu

radulienka
Aj ja tak upotrebím nielen zvyšné rezance, ale aj iné cestoviny a tiež ryžu. No a samozrejme aj zvyšné halušky či nakrájanú knedľu. Tie vajíčka všetko zachránia. Pridávam aj zvyšný hrášok alebo inú zeleninku. Výborné jedlo, tie shirataki sú fakt veľmi rýchlo pripravené a chutné...
mojack
..a rezance sa zasa zvyšili. Tak vyskušam...
mlsalka
v cinskom bistre furt davaju do rezancov prazenicu :-D takze ma uz tak neprekvapuje, ked tuto kombinaciu vidim. :-)
alexdidi
Práve dnes som si po prvýkrát kúpila shirataki cestoviny,tak ich idem vyskúšať.Veľmi som zvedavá ako budú chutiť....
kucharka100
Mňamki, mňam.....to je pochúťka. A ja mám rada slíže s vajíčkom. Ano tieto rezance ponúkajú bežne v čínskych bistrách....Domka si spravím cesto a hotové domáce rezance osypem : makom, tvarohom, dusenou kapustou....atď. Alebo len tak do fazuľovej polievky pridám....
neposed
poznam z detstva, chutne a rychle, samozrejme, ze s mamkinymi rezancami, ale dobrota, uz len kustik zeleninky a papanicko je nachystane
irenaw
mňa doteraz slíže nenapadli, je len ryžu, halušky, knedľu, dobre vedieť :-)
valeri
aj ja som takto využila veľakrát polievkové rezance, alebo aj kolienka, keď už k nim nebolo mäso :-))
gugi77
Je to fakt dobrý recept. Našla som ho asi pred mesiacom na facebooku dukanovej diéty, vyskúšala a teraz mi tieto rezančeky kradnú aj moje deti. Vyskúšajte, je to bomba.
ajuschka
mne sa tie cestoviny bohvieako nepacia, ale zase ked do tej prazenice este za skorosurova polozite 2 krajce chleba sucheho, tak stihne aj nasiaknut, aj sa to nan nalepi a este je to aj nenormalne dobre :D potom dame vajcovou stranou k sebe, zabalime do alobalu a v praci sa vytesujeme :D
eva53
ajuschka, to už je chlebík v župane, ale aj ten je fajnový
m513
Je to veľmi dobré poznám to už od mladosti ked to robievala moja mama aj ako hlavné jedlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia