Pstruh lososovitý v papieri fotorecept

eraserhead - fotkaeraserhead, 13. júna 2011

Táto ryba (Salmo trutta) má krásne červené mäsko, skoro ako losos.

2
porcie
5 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
300 g
50 g




Postup

  1. 1

    Rybu som iba dôkladne umyl v studenej tečúcej vode. Nechal som jej aj šupiny.

    Pstruh lososovitý v papieri (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Brucho trocha osolíme.

    Pstruh lososovitý v papieri (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme maslo, rozmarín a čerstvo zomleté čierne korenie.

    Pstruh lososovitý v papieri (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rybu položíme na pečiaci papier pridáme rajčiny nakrájané na polovice (alebo ako preferujete). Jemne posolíme a okoreníme aj zvrchu, môžeme jemne poliať olivovým olejom.

    Pstruh lososovitý v papieri (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dôkladne zabalíme do pečiaceho papiera.

    Pstruh lososovitý v papieri (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A takto zabalíme do alobalu a dáme piecť do vyhriatej rúry 180º na 30 minút. Doba pečenia sa môže líšiť v závislosti od veľkosti ryby. (ja som mal rybu polkilovú)

    Pstruh lososovitý v papieri (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    po upečení má ryba zas tie mĺkve oči.....

    Pstruh lososovitý v papieri (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Z upečenej ryby stiahnem kožu, no a preto ju nečistím od šupín. Koža je pevnejšia a krásne ide dole

    Pstruh lososovitý v papieri (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Mäsko je jemné a ľahko sa oddeľuje od kostí

    Pstruh lososovitý v papieri (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

evusik
ryby milujem a tiež preferujem čo najjednoduchší spôsob prípravy aby vynikla chuť samotnej ryby... takto s kožou robí aj môj muž, po upečení rybu "oberie" a mne na tanier dá len čisté mäso....
až na tie smutné oči čo na mňa kukajú s taniera.... super recept :-)
janger
Tuto rybku robievame. Je vyborna. Tiez tak vcelku, ale vacsinou na panvici. Vyskusam niekedy aj na tvoj sposob.
eraserhead
@egreska nie, nie je to pstruh dúhový. Pstruh dúhový (Oncorhynchus mykiss) má úplne odlišné mäso: chuť, farba, množstvo kostí. Na SVK sa však chová jedna veľmi podobná ryba Pstruh potočný (Salmo trutta morpha fario).
V jednom zdroji na nete som sa dočítal o minimálne 27 druhov pstruha
egreska
jasne,sorry..myslela som potočáka...to je hanba-otec rybár :-)) tiež má také krásne mäsko a chutí úžasne,hlavne jemne zaúdený ..narobil si chute...
zdezda
:-)pstruha viem, kde môžeme chytiť, dokonca aj lososa/pod Ďumbierom/ no ale lososového pstruha zatiaľ nepoznám:-) až na tie očká je to super recept:-))) moja babka ma naučila, že oči musia von už pred kuchynským spracovaním( čiže rybár alebo mäsiar), teším sa ešte na veľa super receptov od teba
viera1
Chová sa na farmách a hovorí sa mu aj pstruh morský.Predáva sa o hmotnosti cca 1 kg,občas sa dá chytiť na potôčikoch,ktoré pretekajú týmito farmami.No,je to lahôdka.
eraserhead
@evusik
@zdezda
u mňa naokolo nikomu tie oči nevadia, (snažím sa pripravovať jedlá tak aby lahodily oku aj bruchu, ak by som mal však hostí ktorým by to vadilo, tak by som sa prispôsobil)
a potom oči slúžia aj ako indikátor toho že ryba je hotová, keď sú biele mäso je správne upečené. Tiež sa to do dá zistiť oddelením prsnej plutvy, keď ide ľahko je čas na servírovanie.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia