Pstruh so smotanovou omáčkou

macko842 - bez fotkymacko842, 14. októbra 2015
Pstruh so smotanovou omáčkou
Foto: macko842

Suroviny

600 g filé
400 ml
125 g
100 g
50 g
2 ks
1/8 l
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Očistenú mrkvu, cuketu a pór pokrájame na pásiky, ošúpané šalotky nakrájame nadrobno. Opláchnuté a na menšie časti naporciované filé zo pstruha osušíme, okoreníme, osolíme a dochutíme citrónovou šťavou. Na 25 g masla opražíme v panvici šalotky, pridáme zeleninu, hrášok a dusíme cca 1 minútu. Zmes nasypeme do misy z janského skla, na ňu rozložíme filé, zalejeme vínom, horúcim vývarom, poukladáme plátky zvyšného masla a vložíme na 15 minút do rúry zohriatej na 180 °C. Rybu a zeleninu potom odložíme bokom, do hrnca scedíme 1/4 l vývaru z misy a necháme prevariť. Žĺtok vyšľaháme so šľahačkou a prilejeme vývar (nie príliš horúci). Hotovou omáčkou polejeme rybu, zeleninu a podávame.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Prosím recept diskvalifikovať. Nie je to fér voči ostatným užívateľom, ktorí pridajú možno nie tak dokonalý, ale vlastnoručne vyskúšaný a odfotený recept. Sa tu roztrhlo vrece s podvodníkmi a anarchistami?????



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia