Rýchla thajska večera

2010 - bez fotky2010, 12. decembra 2011
Rýchla thajska večera
Foto: 2010
10 minut minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1
3
2 struciky
1 cm
1-2 lyzicky
1 lyzica
1 lyzica
1/2 hrnceka
1 lyzica
1 lyzica
2-3 lyzice




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrajame na sliziky dame do plastikoveho sacku pridame lyzicku dve kari korenia prasku podla chute plus co mame pridame pol lyzice muky a vsetko poriadne pretrasieme -premiesame.

  2. 2

    Struciky cesnaku a kusok zavoru nakrajame na drobno , hodime na trochu rozpaleneho oleja a rychlo oprazime. Pridame obalene kuracie prsia a cca 2 minuty premiesame a oprazime.

  3. 3

    Na palicky si nakrajame cervenu papriku , a kdo ma rad prida aj na drobno nakrajanu chilli papricku.Jarnu cibulku aj zelenu cast nakrajame na hrubo na cca 2 cm kusky.

  4. 4

    K oprazenym kuracim prsiam pridame nakrajanu papriku a podlejeme vyvarom aky mame ci drahy (alebo lacny z kocky) a ochutime lyzicou sojovej omacky a rybacej omacky a dusime pokial kurca je makka u nas bolo 5 minut. Minutu -dve pred koncom pridame nakrajanu jarnu cibulku.Kdo ma rad omacku trochu hustejsiu vmiesa trochu majzeny.Nakoniec pridame posekanu cerstvu koriandrovu vnat. Servirujeme s ryzou.

Diskusia k receptu

2010
Variaca receptu na miesto kuracich prs dat na platky nakrajanu bravcovu panenku a dat marinovat s cervenou kari pastou a par lyzic lahkej sojovej omacky tak 30 minut.K paprike pridat na hrubo nakrajanu kratko povarenu zelenu fazulu a mrkvu . Nakoniec vmiesat deci kokosovej smotany a chvilu stir fry.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia