Rybací eintopf so zeleninou

Ľubomír Galbavý a Zolo Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 15. novembra 2015
Rybací eintopf so zeleninou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 ks
3 strúčiky
250 ml
1 l
4 ks
400 g
50 g
50 g
250 g
250 g
6 nitiek




Postup

  1. 1

    Fenikel, mrkvu, pór a zeler očistíme a nakrájame na malé kúsky, cesnak očistíme a nasekáme.

  2. 2

    Olej rozpálime, zeleninu a cesnak 2 – 3 minúty restujeme a zalejeme bielym vínom, pridáme bobkový list a necháme povariť. Medzitým nakrájame rajčiny, zbavíme ich jadier a nakrájame na kocky.

  3. 3

    Mušle opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Bylinky umyjeme a nasekáme najemno. Rybu nakrájame na väčšie kusy.

  4. 4

    Keď je zelenina uvarená, pridáme rybu, rajčiny, mušle a šafran do zeleninového vývaru. Krátko povaríme a nakoniec pridáme bylinky, soľ a korenie. K jedlu sa hodí miska miešanej ryže.

Diskusia k receptu