Ryžový nákyp so slivkami

3sandra3 - fotka3sandra3, 25. mája 2010

Suroviny

350 g
1 l
 na hrot noža
40 g
80 g
300 g
3 ks
30 g
20 g




Postup

  1. 1

    Ryžu zalejeme mliekom , osolíme a uvaríme. Ked vychladne, pridáme maslo, cukor, vanilk.cukor, nakrájané ovocie, žltky a dobre vymiešame. Z bielkov sneh, pridáme cukor a múku a zľahka primiešame do nákypu. Nalejeme do formy /múka, olej/ a pomaly upečieme vo vopred vyhriatej rúre.

Diskusia k receptu

tinca
Ja sneh dávam zapiecť na vrch, nie do ryže.
3sandra3
ano, už som čítala viac receptov, kde sneh ide na vrch nákypu, skúsim to aj ja niekedy...
bababa
Aj ja davam sneh na vrch pred dopecenim nakypu. Bielka si vyslaham a do nich vmiesam uvareny cukor (kolko bielkov, tolko polievk. lyzic kryst. cukru a ked zacne voda vriet hned odstavim a vlejem do bielkov)
bababa
...zabudla som napisat, ze kolko bielkov tolko PL vody a taktiez tolko PL cukru....
jabath
so snehom vnútri je nákyp jemnejší, mam odskúšané :)...
evanaaa
Keď je viac bielkov, môžu ísť aj do nákypu, aj na vrch.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia