Rascové rožteky

natalka2012 - bez fotkynatalka2012, 18. októbra 2012

OPRAVTE RECEPT! SUROVINY VYPÍŠTE DO TABUĽKY A DOPLŇTE POSTUP. REDAKCIA potrebujeme: 500 g hladkej múky,35 g droždia , soľ , 15 g praškového cukru do Zobraziť celý popisOPRAVTE RECEPT! SUROVINY VYPÍŠTE DO TABUĽKY A DOPLŇTE POSTUP. REDAKCIA potrebujeme: 500 g hladkej múky,35 g droždia , soľ , 15 g praškového cukru do kvasku ,300 ml mlieka, 60 g masla , 2 vajcia, 1 lyžicu mletej rasce , 1 vajce na potretie. Na posypanie :celú rascu, hrbozrnú soľ .

7
porcií
80 min minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Rozmrvené droždie dáme do misky, pridáme soľ .práškový cukor ,trochu hladkej múky ,vlažné mlieko a necháme vyschnúť kvasok.

  2. 2

    Do zvýšenej preosiatej hladkej múky pridáme vykysnutý kvasok, zmäknuté maslo, soľ , vajcia ,a mletú rascu. vypracujeme hladké cesto , ktoré na teplom mieste necháme 30min. nakysnúť.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozdelíme na tri rovnaké časti. z každej časti cesta nakrájame menšie kúsky, z ktorýchvyformujeme rožteky. uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a nechávame 15 min.nakysnúť. povrch rožtekov potrieme rozšľahaným vajcom,posypeme celou rascou ,hrubozrnou soľou a pečieme vo vyhriatej rúre , do zlatista

Diskusia k receptu