Raw rybička fotorecept

eraserhead - fotkaeraserhead, 17. júna 2013
5
porcií
12h minút
príprava

Suroviny

250 g
1 zväzok
1 strúčik
 krapet




Postup

  1. 1

    Niektorý ľudia ale aj zákony v niektorých štátoch hovoria že treba tieto ryby (Atherina boyeri), nakoľko sa v tomto recepte neupravujú tepelne, je potrebné pred konzumáciou zmraziť. A to nasledovne 96h-15° C, 60h-20° C, 12h–30° C, 9h-40° C. Dôvodom je možný výskyt parazita . Anisakis simplex

    Raw rybička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Oddelíme hlavu, vyberieme vnútornosti a chrbtovú kosť. Dôkladne umyjeme.

    Raw rybička (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poukladáme do vhodnej nádoby, sklo, keramika, nerez (nepoužívajte hliníkové a železné) a kompletne zalejeme vínnym octom (bielym alebo červeným) s trochou soli a šťavou z polovice citróna. V octe necháme maximálne 6 hodín.

    Raw rybička (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyberieme z octu a osušíme papierovou - ľanovou utierkou.

    Raw rybička (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Poukladáme do nádoby pridáme nasekaný petržlen, trocha soli, nakrájaný cesnak, a malé vetvičky feniklu. Zalejeme olejom.

    Raw rybička (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rovnako spravíme daľšie vrstvy.

    Raw rybička (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A zalejeme olejom, necháme v chlade aspoň 6 hodín. Zakaždým keď odoberieme z rybyčiek dbajte nato aby boli stále zaliate olejom. Keď vám ostane iba olej, nevyhadzujte ho, zíde sa pri príprave cestovín.

    Raw rybička (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ak máte napriek tomu obavu, pripravte si napríklad takto takto

Diskusia k receptu

2010
Parada, taketo pesce povero latterino, super recept na
escabeche :-)
ludka10
..uz niekolko razy som stala pred mrazakom v markete a chcela som tieto rybicky kupit, ale nevedela som velmi co s nimi, ako ich upravit.
Nadherna ukazka pripravy, dakujem za povzbudenie..:-))))
marianne
Urcite by som si dala,len nie som si ista,ci by som to spravila dobre,ten 8.bod ma vystihuje..:-) inak ryby na akykolvek sposob a tento vymoceny v oliv.oleji musi byt vyborny...
eraserhead
@2010 hai ragione, povero pesce ........
až 10 000 ton týchto a iných drobných živočíchov (okolo 300 druhov) uviazne ročne v sieťach rybárskej flotily z oblasti Mazara del Vallo, drvivá väčšina skončí naspäť v mori ako "odpad" @renulienka fotku k receptu som tu už prezentoval, ale recept ako celok som teraz zverejnil prvý krát (mal som to uložené už dlhšie ako skrytý recept, však je to nejaké krepô už sa to nedalo ani zverejniť ani editovať tak som to nahral znova).



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia