Rebarborový krémeš fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 19. júna 2011
Rebarborový krémeš (fotorecept)
Foto: ancicka

Dobrý kyselkavý zákusok.

30
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Maslové cesto:
300 g
250 g
1 ks
5 cl vlažná
1 PL
500 g olúpaná- nakrájaná na malé kocky
1,5 dl
2 ks
1 ks
500 g
4 PL




Postup

  1. 1

    zo surovín vypracujeme cesto.

    Rebarborový krémeš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vyhnetieme a...

    Rebarborový krémeš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...na doske ho 3 x prevaľkame a poskladáme ,ako na lístkové cesto. Necháme pol hod. v chlade postáť.

    Rebarborový krémeš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzi tým si olúpeme rebarboru,

    Rebarborový krémeš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a nakrájanú na malé kúsky dáme do misky a pridáme asi pol deci vody,cukor a vanilku. Necháme asi 10 min. povariť. Kto má rád sladšie môže pridať cukor.

    Rebarborový krémeš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do rozvarenej pridáme vo vode rozhabarkovaný zlatý klas. Uvaríme puding.

    Rebarborový krémeš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do uvareného teplého ,pridáme tvaroh.

    Rebarborový krémeš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Premiešame,

    Rebarborový krémeš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Cesto rozdelíme napoly ,rozvaľkáme vo veľkosti plechu,dáme na výmastený plech a naň vylejeme rebarborový puding.Rozotrieme.

    Rebarborový krémeš (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na puding dáme druhé cesto a popicháme vidličkou. Upečieme. Upečený pocukrujeme,alebo ozdobíme čokoládou.

    Rebarborový krémeš (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

ursula4
veľmi zaujímavý koláčik.Možno by to išlo aj z lístkového cesta a to by bola rýchlovka
ancicka
@ursula4 ,išlo by to,listkové cesto som nemala,tak som postupovala podľa receptúry.Je to veľmi starý rcp.
marienka44
@Ancick ,obdivuejm Ta pri priprave toho pudingu. Ako si odhadla mnozstvo tekutiny na 2 ks puding. prasku? Aj rebarbora pustila svoju stavu, aj si podliala tu rebarboru a nakoniec si pridala prasky rozmiesane len v 1,5 dcl vody. Aka bola konzistencia a hustota kremu? Ukladam do mojej KK.
elisticka
kolacik vyzera vyborne....len ten bod 8 hahahahahha troska nevabne:-)) ale musi to byt dobrota vyskusam aj cesto vyzera vyborne ...ukladam...
ancicka
@marienka44 ,podliala som iba 1/2 dl vody,rebarbora pustila šťavu a v 1 dl vody sa rozmieša krémový prášok.Hustota je ako pri obyčajnom kremeši.
diabambulka
úžasný koláčik, hneď ukladám, mám doma dosť rebarbory a už som si lámala hlavu, že čo s ňou. ďakujem pomohla si mi to vyriešiť, najbližšie bude tento koláčik :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia