Red Hot Chili Pomazánka (RHCP)

theo1 - bez fotkytheo1, 8. septembra 2014
Red Hot Chili Pomazánka (RHCP)
Foto: theo1

Po roku opäť recept z kotlíka. Príprava tohto pokrmu je jednoduchá, ale chuť vynikajúca. Výsledok je sladko - kyslo - pálivá pomazánka. By The Zobraziť celý popisPo roku opäť recept z kotlíka. Príprava tohto pokrmu je jednoduchá, ale chuť vynikajúca. Výsledok je sladko - kyslo - pálivá pomazánka. By The Way... RHCP - stadion Slaski,Chorzów,2007.

60 minút
príprava
300 minút
na 100 °C

Suroviny

5 kg
7 kg
1 kg
200 g
300 g
200 g
350 g
2 dcl




Postup

  1. 1

    Paradajky nakrájame na väčšie kusy, osolíme ich a dáme variť do kotlíka.

    Red Hot Chili Pomazánka (RHCP) - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa rozvaria paradajky, pokrájame si kápiu alebo akúkoľvek papriku, ale červenú, na väčšie kusy aj s jadierkami - odstráňte len zelené stonky. Cesnak očistite a nakrájajte na menšie kusy alebo ho rozmixujte nahrubo. Po hodine varenia pridáme papriku.

    Red Hot Chili Pomazánka (RHCP) - obrázok 2
  3. 3

    Dosolíme, miešame a varíme ďalšiu hodinu. Potom pridáme polovicu cesnaku.

    Red Hot Chili Pomazánka (RHCP) - obrázok 3
  4. 4

    Chili papričky nakrájame na malé kúsky a pridáme do kotlíka.

    Red Hot Chili Pomazánka (RHCP) - obrázok 4
  5. 5

    Varíme ďalšiu hodinu a pripravíme si hrozienka, ktoré namočíme do vody prípadne koňaku a spolu s druhou polovicou cesnaku pridáme do kotlíka.

    Red Hot Chili Pomazánka (RHCP) - obrázok 5
  6. 6

    Potom už len varíme a miešame cca 1,5 hod a pridáme ešte cukor a keď je to už uvarené ocot.

    Red Hot Chili Pomazánka (RHCP) - obrázok 6
  7. 7

    Varením sa musí odpariť aspoň jedna tretina. Cukor, soľ a ocot som dal podľa chuti, hmotnosti týchto pochutín v recepte sú len orientačné. Po uvarení odporúčam, aby výsledný produkt odpočíval do nasledujúceho dňa. Potom to rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sitko a výsledok je hustejšia pomazánka.

    Red Hot Chili Pomazánka (RHCP) - obrázok 7
  8. 8

    Pomazánku dáme do pripravených pohárikov, uzavrieme a sterilizujeme cca 15 min. Potom si na čerstvý chlebík so syrom natrieme RHCP a vychutnáme si tú sladko - kyslo - pálivú chuť. Ak je to správne pálivé, tak vám kvapká z čela pot ... Tú vynikajúcu vôňu a chuť nikdy nedosiahnete, ak to budete robiť v hrnci na sporáku!

Diskusia k receptu

renulienka
..ho-hooo, tak s hrozienkami namocenymi v konaku, to bude zaujimave ;-))))
jujoska
toto ja veru poznam, ale nerozmixovane...varievame vo velkom s priatelmi v kotli a delime sa. Ale s ooomnoho viac chilli :-D
tinca
@theo1 krásny recept,ale si jej teda narobil.Akurát že všetci nemáme možnosť variť to v kotlíku:) 5*
spetkasoli
@theo1 , velmi lakavy recept s perfektnym postupom. Vsetky suroviny mam, ale bohuzial chyba mi ten kotlik, takze uvarim nieco podobne tu z varechy. Ale recept je velmi zaujimavy, taketo dobroty palive ja milujem. Uvarim pomazanku podla@kimla , tiez je vynikajuca, robievam ju kazdy rok. Za receptik ale dakujem, ukladam si ho a ak sa naskytne kotlik, urcite na tuto dobrotu dojde. Prajem pohodovy dnik:)
afataga
to mas pre cely regiment? :-) ale inak sa mi paci, a my co nie sme taki majetni a nemame kotlik, mozeme aj v hrnci?
medovnicek
to varenie v kotlíku ma veľmi zaujalo, robila som niečo podobné, ale bez tých hrozienok:)
joel
určite je to dobrota ale nevidím dôvod, prečo sa musí variť v kotliku ja už dnes budem variť normalne vkastrole na sporaku



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia