Rezne z mladého kalerábu s mladou koreňovou zeleninou /fotorecept/

pusta - fotkapusta, 13. júla 2012
Rezne z mladého kalerábu s mladou koreňovou zeleninou /fotorecept/
Foto: pusta

Mala som viac mladého kalerábu i mladej koreňovej zeleniny. Kaleráb robím na rôzne spôsoby, ale toto som ešte neskúšala, trocha som mala z toho Zobraziť celý popisMala som viac mladého kalerábu i mladej koreňovej zeleniny. Kaleráb robím na rôzne spôsoby, ale toto som ešte neskúšala, trocha som mala z toho obavy, ale mladý kaleráb sa ukázal ako veľmi chutná a jemná zelenina. Odporúčam vyskúšať.

4
porcie
15 minút
príprava
4 + 4 minút
na 80 °C

Suroviny

150 g
50 g
50 g
50 g
1/2 zväzku
1 stredne veľká hlavička
podľa chuti
podľa chuti
150 ml
2 ks
3 PL
1 CL
300 g
podľa potreby
3 - 4 PL




Postup

  1. 1

    0čistila som mladý kaleráb a ostatnú mladú zeleninku.

    Rezne z mladého kalerábu s mladou koreňovou zeleninou /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Do misy som nastrúhala mladý kaleráb na jemnom struhadle.

    Rezne z mladého kalerábu s mladou koreňovou zeleninou /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Nastrúhala som mladý zeller.

    Rezne z mladého kalerábu s mladou koreňovou zeleninou /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Nastrúhala som aj mladú mrkvičku a...

    Rezne z mladého kalerábu s mladou koreňovou zeleninou /fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    ....mladý petržlen.

    Rezne z mladého kalerábu s mladou koreňovou zeleninou /fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    K nastrúhanej zeleninke som pridala posekanú mladú cibuľku a posekanú petržlenovú vňať.

    Rezne z mladého kalerábu s mladou koreňovou zeleninou /fotorecept/ - obrázok 6
  7. 7

    Pridala som vajcia, soľ a čerstvo mleté čierne korenie.

    Rezne z mladého kalerábu s mladou koreňovou zeleninou /fotorecept/ - obrázok 7
  8. 8

    Priliala som studené mlieko, pridala som múku a prášok do pečiva, rezne sú potom ľahučké a pekne nadýchané.

    Rezne z mladého kalerábu s mladou koreňovou zeleninou /fotorecept/ - obrázok 8
  9. 9

    Všetko som spolu dobre zmiešala, až vznikne hustejšie liate cesto ako na dolky, nechala som 30 minút odstáť, aby sa z múky uvoľnil lepok.

    Rezne z mladého kalerábu s mladou koreňovou zeleninou /fotorecept/ - obrázok 9
  10. 10

    V horúcom oleji som polievkovou lyžicou vytvarovala rezne, ktoré som vysmažila z oboch strán asi 4 minúty, kým dostali peknú zlato-hnedú farbu.

    Rezne z mladého kalerábu s mladou koreňovou zeleninou /fotorecept/ - obrázok 10
  11. 11

    Podávala som horúce s pretláčanými zemiakmi. Prekvapila ma príjemná a lahodná chuť mladého kalerábu, nabudúce vyskúšam kaleráb gigant v tejto kombinácii zeleninky.

    Rezne z mladého kalerábu s mladou koreňovou zeleninou /fotorecept/ - obrázok 11

Diskusia k receptu

modrykamen
Zeleninové rezne, či placky mám veľmi rád. Robím niečo podobné. Doporučujem nielen vegetariánom. Ale výborný je aj gigant nakrájaný na 1 cm kolieska a obalený v klasike.
lucullus
Toto je príliš dobre urobené na to,aby to niekomu nechutilo.Ja som raz jedol jeden segedín a nepostrehol som tam sójové maso.To som si vravel,že to nie je možné.Vďaka za krásny recept.Takéto jedlá mi veľmi chutia.
honestka
pripajam sa, velmi chutne.
podobne kombinacie som skuala aj tak, ze som sa snazila upiect na plechu- ako zvykneme harulu- bezuspesne, potrebuje to vysmazanie v oleji. Fajnotka.
antaia
Mila Pusta, pripravila som to presne podla tvojho receptu, aj moje fotky su podobne ... Moj muz bol nadseny, aj ked je radcej mäso. Nabuduce skusim pridat cili alebo cesnek.Ja to potrebujem ostrejsie :-)


pusta
@antaia , ospravedlňujem sa, že reagujem tak neskoro, ale až dnes som si všimla tvoj príspevok, ktorý ma nesmierne potešil. som veľmi rada, že si vyskúšala- dakujem za tvoj krásny komentár a nádherné fotografie, ktoré si pridala.
Posielam ti pekný jarný pozdrav z Bratislavy do Mníchova. :-)