Lievance bez droždia, ktoré sú nadýchané a zároveň pevné.
18 lievancov
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g |
|
2 a pol ČL |
|
70 g |
|
230 g |
|
250 ml |
|
1 PL |
|
75 g tmavé , prepláchnuté |
|
2 ks , žĺtky a bielka zvlášť |
|
na opekanie |
|
na posypanie |
|
diely na ozdobenie |
|
Postup
-
1
Preosejte múku s kypriacim práškom a v mise ju premiešajte s kryštálovým cukrom. Pridajte ricottu, mlieko, pomarančovú kôru, hrozienka a žĺtky a premiešajte. Z bielkov ušľahajte pevný sneh a opatrne ho zapracujte do cesta.
- 2
Teflónovú panvicu potrite maslom a opekajte na nej lievance (stačiť by mali asi 2 lyžice cesta na 1 lievanec) 2-3 minúty z každej strany. Pred podávaným pocukrujte a doplňte dielmi pomaranču.
- 3
Namiesto hrozienok môžete dať brusnice alebo iné sušené ovocie. Nabudúce skúste lievance podávať s krémom z ricotty a cukru.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu