Ricottové lievance s pomarančom

vikusik149 - bez fotkyvikusik149, 26. apríla 2012

Lievance bez droždia, ktoré sú nadýchané a zároveň pevné.

18 lievancov
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
2 a pol ČL
70 g
230 g
250 ml
1 PL
75 g tmavé , prepláchnuté
2 ks , žĺtky a bielka zvlášť
 na opekanie
  na posypanie
diely  na ozdobenie




Postup

  1. 1

    Preosejte múku s kypriacim práškom a v mise ju premiešajte s kryštálovým cukrom. Pridajte ricottu, mlieko, pomarančovú kôru, hrozienka a žĺtky a premiešajte. Z bielkov ušľahajte pevný sneh a opatrne ho zapracujte do cesta.

  2. 2

    Teflónovú panvicu potrite maslom a opekajte na nej lievance (stačiť by mali asi 2 lyžice cesta na 1 lievanec) 2-3 minúty z každej strany. Pred podávaným pocukrujte a doplňte dielmi pomaranču.

  3. 3

    Namiesto hrozienok môžete dať brusnice alebo iné sušené ovocie. Nabudúce skúste lievance podávať s krémom z ricotty a cukru.

Diskusia k receptu

wegar
Recept je super, ALE... aký to má význam sem prepisovať recepty z májového čísla Apetitu? A ani slovkom sa o tom nezmieniť? Zvláštne...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia