Ríbezľový koláč

alique - fotkaalique, 17. mája 2013
Ríbezľový koláč
Foto: alique

Suroviny

400 g
190 g
3 PL
1 ks
1/2 ČL
500 g
Pena:
3 ks
130 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Z múky, cukru, hery, žĺtka a škorice vypracujeme cesto a necháme ho chvíľu odpočinúť. Okrúhlu formu vystelieme papierom na pečenie a cesto naň roztlačíme prstami a dáme piecť. Pečieme pri 190°C približne 20 minút. Keď sa cesto upečie a vytiahne z rúry, začne sa pripravovať pena. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, pridáme asi 1 KL citrónovej šťavy, zašľaháme vanilkový a kryštálový cukor, jemne primiešame ríbezle. Takto pripravený sneh sa rozotrie na upečené cesto a posype sa ešte ríbezľami. Sneh zapečieme do ružovkasta. Pečieme asi 15 minút pri 160°C a potom pri 180°C 8 minút. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia