Risotto s krevetami fotorecept

eraserhead - fotkaeraserhead, 16. júna 2011

Risotto ai gamberetti, ak by ste si chceli objednať v ITA

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
250 g
30 g




Postup

  1. 1

    Krevety som olúpal, nechal som si aj niekoľko v celku.

    Risotto s krevetami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na dostatočne veľkej panvici necháme na olivovom oleji prevoňať cesnak. Pridáme ryžu a jemne podlejeme zeleninovým vývarom. To či pridáte soľ a korenie je na vás, závisí to aj od toho nakoľko je vývar výrazný.

    Risotto s krevetami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V polovici prípravy pridáme krevety. Vždy keď sa vývar vsiakne do ryže pridáme ďalší.

    Risotto s krevetami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je ryža hotová pridáme nasekanú petržlenovú vňať a nastrúhaný Parmigiano Reggiano.

    Risotto s krevetami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zľahka premiešame a okamžite podávame

    Risotto s krevetami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

celero
Podľa toho, čo som sa dočítala, v ITA sa parmezán s morskými plodmi nekombinuje. Aj keď mne táto kombinácia tiež chutí :)
bozka05
@erashead @celero Spravne talianske risotto nie je risotto bez dobrej davky parmezanu. Mne robila talianska kamoska podobne len skombinovala krevety s cukinou, naozaj vyborne! :)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia