Foto: eraserhead
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Na polovici masla urestujeme najemno nasekanú cibuľu a cesnak. Pridáme ryžu, ktorú tiež krátko opražíme. Následne postupne a po naberačke podlievame horúcim vývarom. Stále miešame a podlievame kým nie je ryža al dente, podľa potreby jemne dosolíme. 1 lyžicu vývaru dáme do misky a dáme do nej šafrán. Dĺžka varenia ryže môže trvať od 15 do 25 minút v závislosti od použitej ryže, množstva soli vo vývare, sile plameňa, tvrdosti vody ......... Keď je ryža uvarená energicky zamiešame zvyšok studeného masla. Teraz pôjdeme rýchlo .......... Na taniere vylejeme asi 2/3 risotta, z 1/3 odoberieme 3 lyžice a pridáme k šafránu a rýchlo zamiešame, do zvyšku risotta pridáme sépiovú farbu a dôkladne rozmiešame, vylejeme do stredu taniera a na záver pridáme žlté - šafránové risotto. Okamžite podávame
to farbivo som uz objavila aj v nasom malom zilinskom Metre
že to citiť po rybine? a ešte ako!