Roládový zákusok fotorecept

malinka711 - fotkamalinka711, 30. júla 2011

Suroviny

Svetlé cesto:
4
120 g preosiaty
120 g
1 KL
Roláda:
4
1 PL vlažná
120 g preosiaty
120 g
2 PL
1 KL
1 ks
Krém:
500 g roztierateľný
250 g
50 ml
1 ks
podľa chuti
6 plátkov
2 KL
podľa chuti  strúhaná
Ostatné:
 ľubovoľný na potretie




Postup

  1. 1

    Svetlé cesto: Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme s polovicou cukru na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s druhou polovicou cukru, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a potom opatrne vmiešame aj tuhý sneh z bielkov. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Necháme vychladnúť a potom rozkrojíme na polovice.

    Roládový zákusok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Roláda: Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme s polovicou cukru na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s druhou polovicou cukru, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom, potom opatrne vmiešame aj tuhý sneh z bielkov. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Ihneď po upečení cesto preložíme na čistú utierku a stočíme, necháme vychladnúť.

    Roládový zákusok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vychladnuté cesto potom roztočíme potrieme Choceňským pomazánkovým maslom a opäť zvinieme. Nakrájame na približne rovnaké kúsky.

    Roládový zákusok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Krém: Želatínu necháme napučať vo vode podľa návodu na obale. Zatiaľ zmiešame tvaroh s kyslou smotanou cukrom a kakaom. Želatínu rozpustíme v troche mlieka a zmiešame s tvarohovou zmesou. Necháme trochu stuhnúť v chladničke a potom pridáme aj nastrúhanú čokoládu.

    Roládový zákusok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Polovicu svetlého cesta potrieme džemom a tenkou vrstvou krému.

    Roládový zákusok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na krém poukladáme kúsky rolády a potrieme zvyšným krémom.

    Roládový zákusok (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Navrch položíme druhú polovicu cesta, ktorú tiež potrieme džemom. Necháme celý koláčik ešte poriadne stuhnúť v chladničke.

    Roládový zákusok (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ozdobíme čokoládovou a jogurtovou polevou.

    Roládový zákusok (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

3sandra3
fíííha,,, aký zaujímavý koláčik,,,musím vyskúšať
vierik
Pekný zákusok,džemík,dobrý krém t.j.musí byť výborný.Ukladám do KK.
silvia68
vyzerá to super,odrádza ma pomazánkové maslo. Dá sa nahradiť niečím iným? odkedy dôkladne čítam zloženie potravín snažím sa vyhýbať takémuto druhu "potravín". Povedzme tvarohom , alebo nejaký krém?
hubata
Krásny koláčik, pekný, zrozumiteľný popis a aj pekné fotečky. Myslím že choceňská pomazánka by sa mohla dať nahradiť neochutenými pomazánkami alebo jednoduchšie zaužívaným krémom z masla, pudingu a cukru. Ide tu o ten efekt s nakrájanou roládou, aby bol aj krásny.
hubata
@Malinka 711 - to naozaj si piekla ty? A vydávať sa nechceš, mala by som o teba záujem ako o nevestu ........
marienka44
@Malinka711 ,chcem sa opytat, aka je to jogurtova poleva? Je to hotova alebo ju treba pripravit podla nejakeho receptu? Ako krajat ten Tvoj kolacik, aby vynikli vnutri aj roladky? :-)
malinka711
hubata .... áno naozaj som ho piekla ja .... pridávam len recepty, ktoré som robila sama ...... a nie zatiaľ sa vydávať nechcem .....
marienka44 .... jogurtovú polevu som použila hotovú. značka Carla..... a ja som ho krájala na kocky a vôbec som sa netrápila či dostatočne vyniknú . nechala som to na náhodu......:D
astheart
Choceňská pomazánka je totéž co neochucené "nátierkové maslo".
malinka711
to nie je pravda ..... choceňská pomazánka má vanilkovú príchuť ..... mne osobne pripomína dráčika :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia