Romanove krevety

alicka80 - bez fotkyalicka80, 27. septembra 2011
Romanove krevety
Foto: alicka80

Tento recept vymyslel môj manžel a vždy to chutí trochu inak, keďže môj manžel si nikdy recept nezapisuje a nikdy si nepamätá, ako to Zobraziť celý popisTento recept vymyslel môj manžel a vždy to chutí trochu inak, keďže môj manžel si nikdy recept nezapisuje a nikdy si nepamätá, ako to robil predtým. V každom prípade sú vždy skvelé.

2
porcie
3 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g mrazené
1 ks (menšia)
2 plátky obyčajné
 kvapka
 štipka
2 strúčiky
 podľa chuti
 na ozdobu
 jemne posekaná




Postup

  1. 1

    Na panvičke rozpustíme maslo s kvapkou olivového oleja. Pridáme roztlačený cesnak a krátko orestujeme. Pridáme mrazené krevety, osolíme ich podľa chuti a popražíme ich cca 5 minút.

  2. 2

    Potom pridáme šťavu z jednej limetky, bylinky podľa chuti, alebo podľa toho čo doma máte a celé to varíme cca 3 minúty. Necháme šťavu zredukovať. Podávané s chlebom(pečivom). HOTOVO. :-)

  3. 3

    Na ozdobu taniera použil okrem kečupu mäkký syr Fellada a čerstvo zomleté korenie 4 farieb

Diskusia k receptu

2010
Ja neviem ake krevety sa predavaju na Slovensku ,len taku poznamku tu ked kupim cerstve nezmrazene -tzv. zelene tak su hotove za 5 minut ked zmenia farbu na cerveno ruzovu ,potom zacnu byt zuvackove.Co sa tu predavaju zmrazene v samoskach ked uz su take cervene tak tie su uvarene staci ich len rozmrazit a zohriat.
julica
Mám ten istý dojem ako @2010 , stačí ich len prehriať v orestovanom cesnaku.
ainy
dík za komentáre....tiež sa radi niečo priučíme....myslím, že sme na dobrej ceste ....tých pár minút, čo sa krevety robili stačilo v podstate na ich rozmrazenie, takže super :-)
bibia1
práve som ich dojedla, tiež mi ich pripravil manžel, bolo to rýchle a veľmi chutné - mňam, sa tu ešte zalizujem - super
bibia1
a som zabudla, manžel v tom výpeku ešte osmahol rožtek prepolený na štvrťky, mňam, no proste mňam :)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia