Stracciatella

eraserhead - fotkaeraserhead, 24. februára 2013

jedna z mnoha verzií tejto rýchlej talianskej polievky

2
porcie
3 minút
príprava
1 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 l
2 ks




Postup

  1. 1

    K vajíčkam pridáme soľ , čerstvo namleté korenie, čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok a syr. Vajíčka by mali byť čerstvé a syr môžete použiť napríklad aj parmezán. Všetko metličkou - vidličkou vymiešajte.

    Stracciatella - obrázok 1
  2. 2

    Následne k tomu prilejeme vriaci vývar, zľahka premiešame vylejeme do hrnca a dáme na oheň kým to opäť nezovrie, medzitým zľahka miešame. Okamžite podávame.

Diskusia k receptu

afataga
uz vidim tie komentare, ze stracciatella je predsa zmrzlina :-)))
cesminaz
HM,zaujimava "polievka" ;-),mne to pripomina kedsa robi domaci tvaroh :-). Ale kedze taliansku kuchynu tak dobre nepoznam,a takuto polievku som este nikdy nevidela ani nepocula ani nechutnala...neviem ohodnotit..ktovie..mozno je vyborna :-)
turistka
Občas robím polievku, zemiaky pokrájené na kocky dám do akurát osolenej vody uvariť do mäkka, po zmäknutí vlejem dobre rozmiešané kyslé mlieko a navrch už na tanieri posypem pažítkou, alebo posekaným petržlenom a pustím za kávovú lyžičku masla.
ildinka
Taliani majú dokonca aj syr Stracciatella,niečo ako mozarella v smotane....



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia