Foto: eraserhead
..dá sa to aj bez všadeprítomného stuženého tuku..
15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 130 °C
na 130 °C
Postup
-
1
Do vhodnej nádoby si dáme mandle, nastrúhanú čokoládu, škoricu, klinčeky
-
2
So štipkou soli vyšľaháme bielok na tuhú penu a potom za stáleho mixovania po lyžičkách pridávame cukor. Vznikne nám celkom pekné lepidlo.
-
3
Bielok s cukrom pridáme k ostatným surovinám.
-
4
Vypracujeme na kompaktnú hmotu.
-
5
V dlani tvarujeme guľky, ak by sa Vám ruky príliš lepili namáčajte si ich v studenej vode.
-
6
Uložíme na plech vystlaný pečiacim papierom. Do rúry vyhriatej na 130°C dáme piecť na 30 minút.
-
7
Akonáhle začnú sušienky praskať vyberieme ich z rúry.
Ja nemam dojem, ze je vsade stuzeny tuk. Ja ho vôbec nepouzivam a akoze doma robene cokolady, kde ide stuzeny tuk vôbec nejem.
Ináč, čo sa týka stužených tukov, ony sa priamo do pečenia moc nepoužívajú, ich úlohou je práve to stužovanie, napr. polevy ai., niekde sa dajú nahradiť, no nie všade, nedá sa im vždy vyhnúť.