Suya

2010 - bez fotky2010, 23. augusta 2012
Suya
Foto: 2010

Suya je stara spomienka na jedlo ktore som aspon dvakrat do tyzdna isiel kupit na kraj mesta na autobusovu stanicu kde hausovia na Zobraziť celý popisSuya je stara spomienka na jedlo ktore som aspon dvakrat do tyzdna isiel kupit na kraj mesta na autobusovu stanicu kde hausovia na ohniskach pripravovali tuto verziu africkeho kebabu. Len ich verzia bola "pekne zabalena v premastenych novinach ".

Suroviny

500 g
3/4 salky
1/2lyzicky
1/2lyzicky
1 lyzica
1 lyzicka
1 lyzicka
1/2lyzicky
1/3 hrnceka




Postup

  1. 1

    Hrubsie bambusove spizy si dame namocit na niekolko hodin do vody. Kvalitnejsie hovadzie okrajame z blan a nakrajame proti vlaknam na tenke platky tak 5 mm a siroke 4 -5 cm.Najlepsie sa to robi ked je maso polozmrazene.

  2. 2

    Tradicne sa pouziva kulikuli z burskych orieskov , kde pomerne zlozite sa z burskych orieskov odstrani cast oleja ,oprazi , vysusi a pomelie .Takze nemame kulikuli ale ked zoberieme nesolene burske oriesky bez supiek a ich podrvime v maziari ( treba opatrne lebo ked ideme na to velmi agresivne - mixerom ,ostane nam burakove maslo.Treba pomalsie a na etapy. Pridame zmes vsetkych korenin a poriadne premiesame, tradicne je to velmi palive a plus kazdy si strazi svoj recept takze dakde pridaju trochu kari dakde cibulu...

  3. 3

    Na platky nakrajane maso potrieme olejom a stedro povtlacama burakovu zmes zo vsetkych stran. Maso navlecieme na spizy ako harmoniku a nechame niekolko hodin marinovat , najlepsie cez noc.

  4. 4

    Maso bud robime vonku na grile , otacame a potierame olejom alebo sa da aj na plechu v trube. Je to pomerne rychlo hotove cca 15 minut ked je na tenko nakrajane.

    Suya - obrázok 4

Diskusia k receptu

2010
Aku placku ? chleba myslim ze u vas sa to vola bajari- proso ?
( take ja nepeciem kupene v Al Maihan bakery).
medulienka122
bambusové špízy nemám, ale hádam si to hoviadko ani nevšimne, že je na kovových, je to super rýchle, fajn
michsamant
Bajra? Z toho tusim Bhakri su.... ale dobre vyzera ta tvoja. Aj na tu daj recept.
pusta
už je v kk, všetko po mojej chuti. super
margaretka28
No je tam všetko čo mám rada,ale nemôžem:-( a tak dobre to vyzerá,že hned by som zhrešila.:-)
frezia68
Chuť by bola aj teraz,ale sa mi nepodarí tak originálne.Nechala by som sa pozvať :-))) ale skúsim na plechu v trúbe.
2010
V rovnikovej afrike je problem s kvalitnym masom plus nedostatok skladovania, takze v tom istom dni ked sa porazi ,tak sa aj skonzumuje ziadne odlezanie , ziadne chladenie...
Takto na velmi tenko proti vlaknam nakrajane a silno obalene koreninami sa dosiahne to, ze je maso makke a muchy nan nesadaju :) take je stiplave...
lusinkab
tak toto je teda uzasny recept :-) urcite vyskusam ved tam su same dobre veci :-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia