Foto: 2010
Suya je stara spomienka na jedlo ktore som aspon dvakrat do tyzdna isiel kupit na kraj mesta na autobusovu stanicu kde hausovia na Zobraziť celý popisSuya je stara spomienka na jedlo ktore som aspon dvakrat do tyzdna isiel kupit na kraj mesta na autobusovu stanicu kde hausovia na ohniskach pripravovali tuto verziu africkeho kebabu. Len ich verzia bola "pekne zabalena v premastenych novinach ".
Postup
-
1
Hrubsie bambusove spizy si dame namocit na niekolko hodin do vody. Kvalitnejsie hovadzie okrajame z blan a nakrajame proti vlaknam na tenke platky tak 5 mm a siroke 4 -5 cm.Najlepsie sa to robi ked je maso polozmrazene.
- 2
Tradicne sa pouziva kulikuli z burskych orieskov , kde pomerne zlozite sa z burskych orieskov odstrani cast oleja ,oprazi , vysusi a pomelie .Takze nemame kulikuli ale ked zoberieme nesolene burske oriesky bez supiek a ich podrvime v maziari ( treba opatrne lebo ked ideme na to velmi agresivne - mixerom ,ostane nam burakove maslo.Treba pomalsie a na etapy. Pridame zmes vsetkych korenin a poriadne premiesame, tradicne je to velmi palive a plus kazdy si strazi svoj recept takze dakde pridaju trochu kari dakde cibulu...
- 3
Na platky nakrajane maso potrieme olejom a stedro povtlacama burakovu zmes zo vsetkych stran. Maso navlecieme na spizy ako harmoniku a nechame niekolko hodin marinovat , najlepsie cez noc.
- 4
Maso bud robime vonku na grile , otacame a potierame olejom alebo sa da aj na plechu v trube. Je to pomerne rychlo hotove cca 15 minut ked je na tenko nakrajane.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
( take ja nepeciem kupene v Al Maihan bakery).
Takto na velmi tenko proti vlaknam nakrajane a silno obalene koreninami sa dosiahne to, ze je maso makke a muchy nan nesadaju :) take je stiplave...