Švábsky cibuľový koláč fotorecept

emov - bez fotkyemov, 7. novembra 2011
Švábsky cibuľový koláč (fotorecept)
Foto: emov

Jednoduchý koláč,ktorý zvládne urobiť každý,kto má čo i len maličký vzťah k vareniu.

8
porcií
40 minút
príprava
25-30 minút
na 160-170 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
1,5 dl vlažné
1 čl
1 ks
PLNKA:
2+2 ks
250 g (saláma)
50 g
2 kelimky200g, alebo jogurt
150 g
2 ks
na dochutenie
na dochutenie




Postup

  1. 1

    V miske zarobím cesto,

    Švábsky cibuľový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    nechám vykysnuť na dvojnásobok.

    Švábsky cibuľový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    zatiaľ pripravím na plnku.

    Švábsky cibuľový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kyslu smotanu dám do misky,okorením pridám vajcia a syr.Premiešam.

    Švábsky cibuľový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na panvici roztopím maslo a zľahka orestujem cibuľu na štvrtky nakrájanu.Asi 5 min.

    Švábsky cibuľový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto vyvaľkam vo veľkosti plechu ,uložím na pomastený a dám polku plnky.

    Švábsky cibuľový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na rozotretu pokladiem šunku,

    Švábsky cibuľový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    cibuľu a ostatok plnky.

    Švábsky cibuľový koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Taktiež vylejem maslo čo zvyšilo a šup do rúry.

    Švábsky cibuľový koláč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dobré chutnanie.

    Švábsky cibuľový koláč (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

mamatata2
Tento koláčik môže byť ozaj dobrý, ukladám. A prečo švábsky ?
emov
No neviem prečo,tak som si to odpísal,tak tak...žeby nemecky?
brigita
A keď tam nedám šunku bude ešte Švábsky? Určite vyskúšam bez šunky, tú nemusím.
dorisa
Slané koláče mám tiež rada, vyzerá to skvelo.
modrykamen
Talianska pizza na nemecký spôsob. Ale nič, stravníci to majú pestrejšie aspoň podľa názvu.
marikafil
To je jedno, či je švábsky alebo taliansky - vyzerá dobre, vyskúšam!
miskam
Tento slany kolac je velmi podobny alsaskemu Tarte flambee, len tam ide slaninka. Najlepsi je pripraveny vonku v peci na drevenom uhli a kazdy piatok cely Strasbourg rozvoniaval Tarte flambee... Mnaaam:))
tetuska
už sa mi zbiehajú slinky, upečiem už zajtra...