Foto: 2010
Ked si omylom objednate v Thajsku salat Larb Gai nebudte prekvapeny ze vam donesu mlete kuracie maso plne feferoniek.Tato verzia ma menej feferoniek .
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
2 struciky |
|
1 ks |
|
2 cm |
|
50 g |
|
1 maly hrncek |
|
1 maly hrncek |
|
3 lyzice |
|
1 ks |
|
2 lyzice |
|
2 lyzice |
|
1 lyzicka |
|
2 lyzice |
|
|
|
1 ks |
|
8 ks |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Povodna Thajska verzia ma aj citronovu travu a ovela viac fefroniek a pouziva prazenu surovu ryzu ktora je mleta , to je nahradene burskymi orieskami. Nakrajame na drobne cesnak , cibulku a zazvor a burske oriesky pridame lyzicu oleja, cukor a dame do mixera narychlo pomiesat ( nie na kasu). Vybereme dame do rozohriateho woku a zmes rychlo oprazime pri stalom miesani.
- 2
1 varianta Thajska :kuracie mlete maso dame priamo do woku a rychlo miesame "vyprazame" so zmesou pokial sa nezmeni ruzova farba. 2 varianta europska : do panvice dame deci kuracieho vyvaru pridame kuracie mlete maso a poriadne podusime za staleho miesania cca 10 minut posolime pokorenime podla chuti. zmiesame kuracie maso so zakladom pridame rybaciu omacku a prevarime.
- 3
Na koniec do kuracieho masa pridame na drobno natrhane listky bazalky , maty a koriandra vmiesame pridame limetkovu stavu ( nechame len "zavednut "tak len cca 1-2 minuty)
- 4
servirujeme bud ako salat s listami cos salatu podobny ako na ceasar salat a cherry paradajkami, alebo ako hlavne jedlo s ryzou. Da sa pouzit aj ine maso ako kuracie mi sme skusali s morcacim a bravcovym V Thajsku pozor na toto jedlo jedna porcia ma aj 5-6 feferoniek !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ked som prvykrat ochutnala thajske jedlo - netusiac jeho "silu" tak som sla doslova do kolien /pod stol/ ..:-)))))
takze presne rozumiem co tym myslis , ze pytajte "mild" ...:-)
Inak kombinaciou cerstvych surovin a chuti aspon pre mna je Thajska najlepsia zo vsetkych azijskych kuchyn.
Tento recept som este neskusala, pridavam si ho