Šalát z mletého kuracieho mäsa Larb Gai

2010 - bez fotky2010, 31. marca 2010
Šalát z mletého kuracieho mäsa Larb Gai
Foto: 2010

Ked si omylom objednate v Thajsku salat Larb Gai nebudte prekvapeny ze vam donesu mlete kuracie maso plne feferoniek.Tato verzia ma menej feferoniek .

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500  g
2  struciky
1 ks
2  cm
50  g
1 maly hrncek
1  maly hrncek
3  lyzice
1 ks
2  lyzice
2  lyzice
1  lyzicka
2  lyzice
1 ks
8 ks
100  ml




Postup

  1. 1

    Povodna Thajska verzia ma aj citronovu travu a ovela viac fefroniek a pouziva prazenu surovu ryzu ktora je mleta , to je nahradene burskymi orieskami. Nakrajame na drobne cesnak , cibulku a zazvor a burske oriesky pridame lyzicu oleja, cukor a dame do mixera narychlo pomiesat ( nie na kasu). Vybereme dame do rozohriateho woku a zmes rychlo oprazime pri stalom miesani.

  2. 2

    1 varianta Thajska :kuracie mlete maso dame priamo do woku a rychlo miesame "vyprazame" so zmesou pokial sa nezmeni ruzova farba. 2 varianta europska : do panvice dame deci kuracieho vyvaru pridame kuracie mlete maso a poriadne podusime za staleho miesania cca 10 minut posolime pokorenime podla chuti. zmiesame kuracie maso so zakladom pridame rybaciu omacku a prevarime.

  3. 3

    Na koniec do kuracieho masa pridame na drobno natrhane listky bazalky , maty a koriandra vmiesame pridame limetkovu stavu ( nechame len "zavednut "tak len cca 1-2 minuty)

  4. 4

    servirujeme bud ako salat s listami cos salatu podobny ako na ceasar salat a cherry paradajkami, alebo ako hlavne jedlo s ryzou. Da sa pouzit aj ine maso ako kuracie mi sme skusali s morcacim a bravcovym V Thajsku pozor na toto jedlo jedna porcia ma aj 5-6 feferoniek !

Diskusia k receptu

2010
Pre tych nepresvedcenych ,je to v podstate nasa fasirka ale aromaticka plna byliniek a pikantna.Jedno z najlepsich ulicnych jedal v Thajsku ale radsej si pytajte "mild" mierne co ma tak 2 chilli papricky.
babidka
vyzera to chutne , urcite coskoro urobim :-)
ked som prvykrat ochutnala thajske jedlo - netusiac jeho "silu" tak som sla doslova do kolien /pod stol/ ..:-)))))
takze presne rozumiem co tym myslis , ze pytajte "mild" ...:-)
2010
Presne tak v Thajsku maju inu mieru stiplavosti a tu nulu maju posunutu tak na +5.
Inak kombinaciou cerstvych surovin a chuti aspon pre mna je Thajska najlepsia zo vsetkych azijskych kuchyn.
barborao
Suhlasim s tebou 2010, co sa tyka cerstvych surovin a kombinacie chuti v thajskej kuchyni. Je to jedna z mojich najoblubenejsich!
Tento recept som este neskusala, pridavam si ho
2010
Podobny recept s rychlo dusenou zeleninou a z mleteho bravcoveho Larb Moo


2010
Vela chilli papriciek, thajskej bazalky, koriandrovej vnate, pridane zelene mango ,armenska uhorka.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia