Kapustový šalát
Kapustový šalát

Šalát coleslaw

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 25. júla 2023
Šalát coleslaw
Foto: Shutterstock
4
porcie
20 (+ odležanie) minút
príprava

Suroviny

1 ks (mladá)
1 ks (veľká)
1/3 ks
1 ks
1 PL
Dresing:
200 g
100 ml
1 ČL
2 PL




Postup

  1. 1

    Bielu kapustu nastrúhame na tenké rezančeky, zasypeme soľou, ručne premiešavame a niekoľkokrát žmýkame, aby kapusta pustila šťavu. Asi polovicu šťavy zlejeme.

  2. 2

    Očistenú mrkvu a zeler najemno nastrúhame, primiešame nadrobno nakrájanú cibuľu a zmiešame s kapustou.

  3. 3

    Na dresing vyšľaháme dotuha smotanu, zmiešame s majonézou, vínnym octom a cukrom. Primiešame k zelenine. Šalát dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Odložíme do chladničky aspoň na pár hodín.

Diskusia k receptu

drajan
ak chcete chrumkavú kapustu, nesoliť vopred, ani nežmýkať. roky robím bez toho, našla som recept na stránke "bonvivani" a taký chrumkavý šalát nemá chybu
mijaita
@drajan (31.7.2023 10:51)

Nejlepsi je z jarního zelí, kulate nebo spicate a jak pises, nemackat a dopredu nesolit. Moje rec a tak i delam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia