Šalát z kyslej kapusty s cviklou

andrea77 - fotkaandrea77, 9. decembra 2009

Tento recept je môj vlastný a v zime ho robím často ako prevenciu proti chrípke. Používame ho takmer ku každému mäsitému Zobraziť celý popisTento recept je môj vlastný a v zime ho robím často ako prevenciu proti chrípke. Používame ho takmer ku každému mäsitému pokrmu. Je výborný

5
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

0.5 kg
2 ks
1-2 ks
1 ks
1/2 káv.lyžičky
 podľa chuti
1 poliev.lyžica
1 PL




Postup

  1. 1

    Z kyslej kapusty vytlačíme šťavu ak je veľmi kyslá môžeme premyť, pokrájame ak je veľmi dlhá, pridáme postruhané jabĺčka, na drobno nakrájanú cibuľu, postrúhanú vopred uvarenú cviklu /varíme asi 15-20 min/ rascu, cukor, citronádu, soľ ak je šalát málo kyslý môžeme dochutiť šťavou s kyslej kapusty.

  2. 2

    Najlepší je keď ho necháme asi 1 hod. v chlade a môžeme podávať. Je veľmi zdravý. Chrípka Vás určite nenavštívi.

Diskusia k receptu

bornika
Celá moja rodina ma rada kyslú kapustu.Robíme šalát zo surovej kyslej kapusty, ale s cviklou som to ešte neskúšala. Vyskušame a uvidíme
andrea77
tento šalát robievam každú zimu je výborný nám veľmi chutí. Deti ked boli ešte malé kvasenú kapustu nechceli ale tento šalát jedli s chuťou.