Šalvia vyprážaná

eraserhead - fotkaeraserhead, 28. januára 2012
35 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

 -čerstvé lístky
125 ml
100 g
1 KL
1 ks




Postup

  1. 1

    Zamatové a voňavé

    Šalvia vyprážaná - obrázok 1
  2. 2

    Do múky pridáme studené pivo a vymiešame.

    Šalvia vyprážaná - obrázok 2
  3. 3

    Ďalej pridáme olej a soľ. Dobre rozmiešame.

    Šalvia vyprážaná - obrázok 3
  4. 4

    Zakryjeme a necháme pol hodinu odpočívať.

    Šalvia vyprážaná - obrázok 4
  5. 5

    Keď ubehla pol hodina vymiešame so štipkou soli bielko na tuhý sneh. Veľmi jemne zamiešame do odpočinutej hmoty.

    Šalvia vyprážaná - obrázok 5
  6. 6

    Umyté a osušené listy šalvie namáčame v pripravenej hmote.

    Šalvia vyprážaná - obrázok 6
  7. 7

    Vyprážame do zlata. Veľmi krátko. Dá sa to aj tak že list držíte za stopku a ponárame ho do horúceho oleja.

    Šalvia vyprážaná - obrázok 7

Diskusia k receptu

hubata
eee... fakt originálny recept. A len samé sa to papá ako chrumky? Keď sa vysmážajú kvety bazy ako palacink, prečo by sa nemohla papať aj na slano vypražená šalvia ako chrumky. Ukladám, vyskúšam, je to pekný receptík. Aj foto sa ti vydarilo, popis je jasný, zrozumiteľný - no proste si šikovný !
zirafninka1
Su vyborne..ale vela naraz sa zjest neda :) Inak bielko Ti uslo v surovinach.. Uz som sa potesila, ze sa take pekne nafucane daju spravit aj bez vajka...
lucylee
Toto si urobim v lete, ked budem mat na zahrade takuto krasnu salviu. Teraz spi, ale na jar sa zase preberie :-)
izabella929
výborné.-)) ja vyprážam v lete kvety tekvice, plnené syrom.-) to je mňamkové...aj toto musím vyskúšať.-)
xenoclea
Tak toto mi spravila moja teta vo Svajciarsku na obed, ked som mala 4 roky. Rodina si doteraz pamata, ako som tajne prisla za mamou a posepkala som jej: Mami, ja by som si radsej dala Nitran... Ale teraz by som to urcite ocenila, je to skvely recept.
2010
Pan veduci klobuk dolu co to tam vyrabate .
jody
Parádne. Ale nie je to moc piplavá robota? Vlastne, keď stačí málo na porciu, tak asi ani nie...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia