Foto: eraserhead
35 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zamatové a voňavé
-
2
Do múky pridáme studené pivo a vymiešame.
-
3
Ďalej pridáme olej a soľ. Dobre rozmiešame.
-
4
Zakryjeme a necháme pol hodinu odpočívať.
-
5
Keď ubehla pol hodina vymiešame so štipkou soli bielko na tuhý sneh. Veľmi jemne zamiešame do odpočinutej hmoty.
-
6
Umyté a osušené listy šalvie namáčame v pripravenej hmote.
-
7
Vyprážame do zlata. Veľmi krátko. Dá sa to aj tak že list držíte za stopku a ponárame ho do horúceho oleja.
@zirafninka1 máš pravdu veľa sa toho zjesť nedá, tak 2 ks na osobu, ďakujem za bielko - doplním