Šampiňónová nátierka

pupava - fotkapupava, 2. januára 2014
Šampiňónová nátierka
Foto: pupava

Rýchla, chutná, zdravá. Pochutnajte si.

5
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

1 konzerva
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Konzervu šampiňónov premyjeme vodou. Cibuľku nakrájame, mozzarellu tiež. (Ja som používala veg- mozzarellu, ale spokojne môže byť aj klasická). Všetko spolu dáme do mixéra, posolíme, okoreníme a zmixujeme. Toto množstvo vyšlo na potretie 5 polovíc kaiserky (viď, obrázok).

Diskusia k receptu

kimlo
Čo je to veg-mozzarella? Nejaký prefabrikát?
pupava
Veg-mozzarella je mozzarella pre vegánov, ktorá sa dá vyrobiť svojpomocne vďaka použitiu len niekoľkých surovín doma a jedávajú ju mnohí vegáni. Keďže mám vo svojom okolí aj takýchto ľudí a chcela som, aby si pochutnali aj oni - využila som možnosť upozorniť na to, že sa to dá aj takto.
pupava
Dávala som surové, inak ich radi nemáme. Ale zas nemyslím si, že by im malo nejako špeciálne prekážať, ak sa aj s cibuľkou dajú na chvíľu na panvicu.
lollyteska
Perfektné!! :) šampiňóny ja teda môžem, a teraz už viem, čo namiesto nudnej šunky s maslom na chlebík :) Ďakujem za recept :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia