Šampiňónovo-paradajkové toasty so syrovou omáčkou a la Rony :) fotorecept
Foto: kucharronald
Keď prídem zo školy, okolo 15:00, rýchlo si musím niečo prichystať. Avšak nie vždy mi už chutí studená kuchyňa (paštéka, syr, saláma a pod.), Zobraziť celý popisKeď prídem zo školy, okolo 15:00, rýchlo si musím niečo prichystať. Avšak nie vždy mi už chutí studená kuchyňa (paštéka, syr, saláma a pod.), raz za čas si dovolím aj takúto výbornú, rýchlu ,,bombu". Je to naozaj rýchlovka :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. Šampiňóny ak chceme, môžeme očistiť, ale ak sú čerstvé, biele a čisté, očistiť ich vôbec netreba. Bude len zbytočný odpad. Potom šampiňóny nakrájame na polovičku, a z polovičky na tenké pláty (musia to byť naozaj tenšie pláty, aby sa rýchlejšie udusili).
-
2
Potom na panvicu alebo hrniec nalejeme olej. Keď už je olej horúci, pridáme nakrájané šampiňóny a dusíme pod pokrievkou.
-
3
Krajce chleba nakrájame na 4 polovičky, ktoré natrieme podľa chuti s taveným syrom.
-
4
Potom na syr nalejeme kečup. Zas podľa chuti, kto veľmi nemá rád kečup, dáva menej.
-
5
Na kečup naukladáme paradajky, ktoré sme vopred umyli a nakrájali na plátky.
-
6
Na paradajky ukladáme alebo nasypeme kukuricu.
-
7
Na kukuricu pridáme dusené šampiňóny, ktoré trocha osolíme.
-
8
Na šampiňóny ešte nalejeme kečup.
-
9
Na kečup dáme druhú polovičku krajca chleba.
-
10
Neupečené toasty dáme do ,,toastovača", a rýchlo prikryjeme druhou stranou. Môj tip je, že sa to musí naozaj rýchlo prikryť, ináč všetok surovín pôjde von, a neostane v toaste. Druhý, a veľmi dôležitý tip je, že chlieb z vonkajšej strany nikdy nepotierame ničím, inak sa nám prilepí.
-
11
Tu sú upečené toasty :) Ja ich milujem takéto, lebo výborne chrumkajú :)
-
12
Pripravíme si omáčku. Do hrnca nalejeme smotanu.
-
13
Do smotany pridáme eidam, alebo môžeme aj tavený syr.
-
14
Varíme až do zhustnutia.
-
15
Toas servírujeme tak, že na jeden tanier/jednu porciu dáme 2 toasty, na tanier môžeme pridať nakrájané paradajky, toasty polejeme syrovou omáčkou, a môžeme vydekorovať aj čestvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť prajem :)
Robievam to aj ja dcére na raňajky, síce bez tej omáčky - nie je čas - ale medzi chlebíky pokladiem všeličo jedlé, niekedy aj nakrájanú olivu:)
Len tak ďalej, Kucharronald.