Šampiňóny s tofu a hráškom

saguska - fotkasaguska, 27. júna 2011

Recept som dostala od synovcovej manžely a je fantastisky dobrý.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250-300 Dg
100 Dg
100 Dg
1 balík
1 ks
1 ks
1 KL




Postup

  1. 1

    Opražíme cibuľu,(ja ju strúham na jemnom strúhadle, lebo dcéra to ináč nechce jesť keď vidí cibuľu.) Asi 250 - 300g jemne posolených šampiňónov podusíme na cibuľke.

  2. 2

    Keď si šampiňónky pustia šťavu pridám rascu, za dve hrste buď surového alebo mrazeného hrášku, prípadne kukuricu (niekedy dám oboje, podľa chuti), alebo jednu menšiu konzervu a všetko spolu podusíme do mäkka.

  3. 3

    Pridám na malé kocky pokrájané tofu, lahôdkové alebo údené, ale to už nevarím, vypnem sporák a nechám cca 5 minút zohraiať pod pokrievkou. Znovu prihriať, ale už nevaríť, vypnúť a roztopiť bambino alebo iný topený syr. Podávame so zemiakmi a hlávkovým šalátom. Chutné je to aj s cestovinou. Dobrú chuť želám.

Diskusia k receptu

lucincek
jej to sa mi paci :) tofu mam rada :)))ukladam do mojej kk :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia