Šamróny

indira - bez fotkyindira, 17. augusta 2014
Šamróny
Foto: indira
24
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Suroviny

2 ks
3 ks
300 g
2 PL
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Hotove listkove cesto si rozvalkame cca na hrubku 3mm.Radielkom si porobime z neho dlhe pasy cca 30cm a siroke cca2,5cm,ktore budeme navijat na samronove rulicky.Konce cesta o seba zlepime bielkom,aby sa pri peceni cesto neoddelovalo.Mozme ich potriet aj vajickom,budu lepsie drzat v kope,ja nepotieram,potom vyzeraju krajsie a su take viac napuchnutejsie!Dame piect na papieri na pecenie.Ked budu mat zlatistu farbu,tak ich vyberieme a po vychladnuti dame dole z trubiciek.

  2. 2

    Do hrnca si dame bielka s cukrom a slahame cca 3min,potom si to dame do vodneho kupela a slahame,kym sa nam nepusti cukor a nezacnu sa nam bielka lepit na kraje hrnca.Pridame citronovu stavu-na spevnenie a este preslahame.Slaha sa to cele asi 20min.

  3. 3

    Ked to mame hotove,odstavime zo sporaka a nechame vychladnut.Sem tam premiesame.Vychladnutym bielkovym kremom si naplnime zdobiace vrecusko a z kazdej strany dobre naplnime samrony.Hotove samrony posypeme pras.cukrom.

  4. 4

    Z dvoch listkovych ciest nam vyde 24ks.

Diskusia k receptu

askadaniela
To je niečo pre môjho manžela! Páči sa mi postup i zloženie plnky. Hoci ich nepečiem až tak často, ako by si želal, táto plnka vylepšená citrónom sa mi páči a možno budú u nás častejšie :-)
smejkad
moja starka zvykla pridat upecene pretlacene jablka do snehu a to boli siroko daleko vyhlasene trubicky :-)
sice si cesto robila sama a vsetko z domacich surovin, ale aj ta plnka bola famozna :-)
1x frona
olinecka
Ja takéto trubičky pečieme často ,ale plnim ich maslovou plnkou.Maslo praškovy cukor, kakao.Skôr zmäknu.Chvalim!!!!!!
beatacsontosova
@smejkad môžeš mi prosím prosím do správy poslať tú jablkovo-bielkovú plnku? ďakujeeem

@indira - tak toto môj drahý miluje, zakaždým keď mi nedopatrením ostanú bielka, tak iba okolo nich chodí a škemrá aby som mu spravila aspoň zopár kúskov tejto dobroty ... mne to príde desne sladké (však ono to také má byť) a zjem tak 1 ks, môj drahý "zožerie" ten zvyšok, ďakujem za pripomenutie
frona
Milujem tieto šamróny... nepečiem ich, ale mám výborný zdroj, kde si ich objednávam. Pani z Trakovíc ich pečie z domáceho cesta a sú famózne....mňam.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia