Segedínsky guľáš fotorecept

bogar - fotkabogar, 19. novembra 2011
Segedínsky guľáš (fotorecept)
Foto: bogar

veľká chuť na kapustu tak čo iné ako stará overená klasika .... :) moja polovička si po 10min tento tanier musela zopakovať :) podávala Zobraziť celý popisveľká chuť na kapustu tak čo iné ako stará overená klasika .... :) moja polovička si po 10min tento tanier musela zopakovať :) podávala som s normálnou klasickou knedľou ale aj žemľovou .... :)

8-10
porcií
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

  domáce
  domáca
koreniny:
  podľa chuti




Postup

  1. 1

    keďže sme dostali chuť na kapustu zvolila som náš obľúbený guláš a plus hlavne preto lebo máme od mojej mamky čerstvé mäso z domácej zabíjačky a tak isto aj masť .... suroviny :.....

    Segedínsky guľáš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    masť si necháme rozpustiť a speníme na nej cibuľu a celé čierne korenie .... :)

    Segedínsky guľáš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme mäso nakrájané na kocky a necháme zatiahnuť .... :)

    Segedínsky guľáš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme všetky koreniny okrem rasce a bujónu ... premiešame popražíme ešte chvíľu a zalejeme vodou ... necháme prevrieť a pridáme bujón .... :)

    Segedínsky guľáš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    dusíme asi 20min ..................

    Segedínsky guľáš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    po 20 min pridáme kyslú nepremytú kapustu ktorú som poprášila mletou rascou ......

    Segedínsky guľáš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    .................a varíme / dusíme ďalších 30 min .....

    Segedínsky guľáš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na záver pridáme smotanu vymiešanú s múkou necháme prevrieť , dochutíme a dobrú chuť ..... :):) podávame s knedľou / chlebom .... :)

    Segedínsky guľáš (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

betty21
Pekne spracovaný a nafotený. My sme mali predvčerom :)
modrykamen
Recept ako odo mňa, len vegeta a bujón sa mi zdá zbytočná. Mäso a zelenia dodá dostatok chuti.
dorisa
Tie segedínske guláše asi vyzerajú všetky skoro rovnaké, ja tiež nedávam tie dochutovadlá., a dávam vždy kyslú smotanu, do všetkého varenia, sladká smotana mi pripadá naozaj sladká.Mala by so zas aj ja doma navariť.
tothka
Segedínskej sa asi nikdy nedá prejesť, aj u nás tróni na balkóne, verím, že
zajtra ju zlikvidujeme, bujón nepridávam, zdá sa mi to zbytočné, obyčajne varím aj s kosťou z karé, ak mám v mrazničke odloženú pre tento prípad.
danculka
To sa dá aj častejšie jesť,každý myslí,že ten jeho je iný,ale super....
hubata
Máte pravdu kuchárenky: o segedíne sa dá debatovať donekonečna, každá ho robíme s malou obmenou a čím sa doma blízkym zavďačíme. My máme radšej menej kyslý, takže staršiu kyslú kapustu už premyjem a prsknem tam trocha cukru. No a keďže máme aj maličké detičky im odoberiem, papriky dám málo a na zafarbenie pridám paradajkovej šťavy. Mäsko, kapustu pokrájam úplne na drobno, knedľu na kocky. Spapkajú všetko.
Nám dospelým urobím pikantnejší segedín a tiež zbodneme všetko, hrnce sú po večeri prázdne ako u tety Márgit
evulines
U nás tiež ide segedínsky a ešte hlavne vtedy, ked pridám kúsok údeného, len tak pre chut, niekto robí len čisto z údeného masa, ale to už nie je segedínsky.
kucharka100
Segedínsky guláš hocikedy....tiež pridávam okrem mäska, kostí aj kúsok klobásy....a k tomu knedľa, no hotové nebíčko v ústočkách. Tento gulášik milujeme celá rodina a nielen na sviatky...ale počas celého roka.
vierik
Veru dievčence klasika nesklame,aj my sme včera dojedli od piatku...:-)
Ja robím tak, že mäsko opražím na cibuľke,dám všetky koreniny a šup aj kyslou nepremytou kapustou do kuchty,za pol hodinku je všetko mäkušké a len zahustím sladkou šľ.smotanou.
evanaaa
Skúste do smotanových jedál pridať obidve smotany - sladkú a aj kyslú,lahôdkovú, večer pred varením ich spolu zmiešajte, na druhý deň použite. Je lahodná.
duschko
Ked je segedin hotovy nedavam do neho smotanu. Az ked je na tanieri, tak si da kazdy smotanu podla chuti. Aj tak sa da, aj tak sa da. Vyskusajte.
rulik
som nevzdelaný, čo sú tie kolieska po bokoch?ďakujem