Sicílsky pikantný džem

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 17. septembra 2014
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1,5 kg
1 lyžička
1 lyžica
400 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Paradajky prekrojíme a dáme na papier na pečenie. pečieme v rúre 30 minút na 200 st

    Sicílsky pikantný džem - obrázok 1
  2. 2

    Necháme ich vychladnúť v sitku nad hrncom, aby šťava z nich postekala a posťahujem z nich kožu. Pomaly ich varíme, pridáme cukor a necháme zredukovať, džem nemá byť veľmi hustý. Asi po 30 minútach som pridala bazalku, feferónky a citrónovú šťavu.

    Sicílsky pikantný džem - obrázok 2
  3. 3

    Chvíľu povaríme a horúce plníme do pohárov. Z tejto dávky vyšlo 5 pohárikov.

    Sicílsky pikantný džem - obrázok 3
  4. 4

    Skvelo chutí so stečeným jogurtom, raňajkové blaho...

    Sicílsky pikantný džem - obrázok 4

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia