Foto: eraserhead
Názov je podľa originálneho receptu v preklade
30 minút
príprava
príprava
12 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Ak máme neočistené oriešky, dáme ich na chvíľu do rozohriatej rúry a potom ich poľahky ošúpeme.
-
2
V 70ml vody na miernom ohni rozpustíme cukor kryštál
-
3
Potom pridáme med a necháme vychladnúť.
-
4
Polovicu orieškov nahrubo rozmixujeme.
-
5
Bielka mixujeme 5minút
-
6
Pridáme sirup z cukru a medu, mixujeme 10 minút.
-
7
Pridáme práškový cukor a mixujeme ďalších 5 minút.
-
8
Pridáme celé oriešky a ručne premiešame.
-
9
Nakoniec pridáme posekané oriešky a dôkladne premiešame.
-
10
Lyžičkou robíme na pečiaci papier malé kôpky, nie moc nahusto. Pečieme na 160°C 12 - 13 minút. Je vhodné vyskúšať na malej dávke, každá rúra je iná.
-
11
Po upečení necháme mimo plechu vychladnúť.
Diskusia k receptu