Skoropizza po horniacky

jody - fotkajody, 5. januára 2010

alebo aká dobrota vznikne zmiešaním rôznych vecí. Aj toto jedlo sa spočiatku zdalo len ako využitie nespotrebovaného zvyšku z iného jedla a nakoniec sme Zobraziť celý popisalebo aká dobrota vznikne zmiešaním rôznych vecí. Aj toto jedlo sa spočiatku zdalo len ako využitie nespotrebovaného zvyšku z iného jedla a nakoniec sme ho zblajzli na jeden šup.

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Ostalo nám z prípravy obeda klasické zemiakové cesto z varených zemiakov. Tak som ho rukami vytvarovala na plát, položila do plechu na papier na pečenie ako základ pizzového korpusu. Toto cesto nenarastie, tak ho urobte trochu hrubšie.

  2. 2

    Ostatné je na Vás, čo všetko a v akom poradí tam dáte. Ja vždy robím pizzu tak, že zmiešam pretlak s olejom a pretlačeným cesnakom, potriem korpus, posypem oreganom, potom posypem strúhaným syrom (ak dáte syr pod ostatné ingrediencie, budú pekne pripečené a nie mazľavé), pridám kolieska rajčín, paprík, plátky hríbov, slaninu na pásiky (s tou opatrne, aby Vám to neplávalo v masti), hrudky bryndze. Posypem rôznymi bylinkami, prípadne koreninami.

  3. 3

    Piekla som to cca pol hodiny, možno dlhšie. Fantastická chuť!

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia