Škvarková nátierka

tizian1cat - fotkatizian1cat, 11. decembra 2010

Ku škvarkovým pagáčikom som si povedala, že najlepšie sa hodí škvarková pomazánka. Keď už zhrešiť, tak úplne!!!

8
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

250 g, (pomlete alebo nasekane)
4 ks, uvarené natvrdo
100 g
2 PL
1 KL
1/2 KL
2 PL




Postup

  1. 1

    Pomelieme škvarky spolu s vajíčkami uvarenými natvrdo -vychladnuté.

  2. 2

    Pridáme smotanu a majonézu, kremžskú horčicu, podľa chuti soľ a čierne korenie. Dobre premiešame.

  3. 3

    Ochutíme posekanou čerstvou alebo sušenou pažítkou. Ja som pridala aj štipku chilli lupienkov. Natrieme na horúci škvarkový pagáč,xixixi. Alebo iný vhodný nosič.

    Škvarková nátierka - obrázok 3

Diskusia k receptu

klaura
voľakedy som aj ja robila túto pomazánku, ale ku škvarkom som pridávala iba varené vajcia, horčicu, koreniny a nastrúhané kyslé uhorky ... neviem ... tá majonéza ... škvarky sú mastné dosť ... ale, potrebuješ ju niečim okysliť, dochutiť, však? :)
vini55
Dobré dobrým nepokazíš, robíš chute, idem do tej veci čo na mňa kričí -nežer !
tizian1cat
@ Klaura:pouzila som jogurtovú majonézu 20%, tie skvarky bola vlastná výroba a boli hodne suché, naozaj sa tam nieco ziadalo. Výsledný efekt naozaj nebol mastný, aj kyslá smotana bola len 10%.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia