Sladkokyslá ryba , čínska klasika

2010 - bez fotky2010, 18. septembra 2010
Sladkokyslá ryba , čínska klasika
Foto: 2010

Este davno za predchadzajuce rezimu moje prve zoznamenie s exotickou kuchynou bolo kura Kung Pao s arasidami a sladko kysla kura s ananasom.Na obidva Zobraziť celý popisEste davno za predchadzajuce rezimu moje prve zoznamenie s exotickou kuchynou bolo kura Kung Pao s arasidami a sladko kysla kura s ananasom.Na obidva recepty je asi viacej rozlicnych receptov ako je kapustnic.Tento sa snazi byt blizky originalu z juznej ciny aj ked pouziva lacne rybacieho fillety marinovane v sojovej omacke a ryzovom vine a anansovy kompot namiesto cerstveho .

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
marinada:
1  lyzica
1/2  lyzicky
2  lyzice
1
omacka:
4  lyzice
4  lyzice
3  lyzice
2  lyzice
2  lyzice
2  lyzice
1  lyzica
zelenina:
1  cm
1
3
1
150  g
200  g
1  strucik
2  lyzice




Postup

  1. 1

    Rybacie file pokrajame na kocky a dame do misky a posypeme cinskou mletou zmesou 5 koreni ( to je skorica, klincek, koriander, cierne korenie a nove korenie).Pridame lahku sosjovu omacku premiesame a nechame marinovat cca 30 minut.

  2. 2

    Marinovane kusky ryby obalime v dvoj obale, maizena a vajicko a dame vyprazat do zlatista do rastlinneho oleja.Hotove odlozime na papierovu servitku .

    Sladkokyslá ryba , čínska klasika - obrázok 2
  3. 3

    V miske si pripravime omacku kde poriadne zmiesame maizenu , vodu, stavu z ananasoveho kompotu ( ked mame stavu z cerstveho ananasu pridame viac cukru 2 lyzice), kecup, ryzovy ocot, ( slovensky je moc ostry , jemnejsi biely alebo vinny ako nahradu), ryzove vino (alebo sherry desertne vino polosladke ),Odlozime na stranu.

  4. 4

    Do zohriateho oleja vo woku dame nakrajanu cibulu zazvor na drobno nakrajany a pretlaceny cesnak.Oprazime kratko cca 1 minutu. Pridame na drobno nakrajanu papriku ( masitu ) a jarnu cibulku . Tradicne po cinsky sa to opraza len tak 2-3 minuty ze paprika je stale polochrumkava.Na konie pridame prehriat omyte fazulove klicky ( nemusia byt).

  5. 5

    Pridal som do zeleniny pripravenu omacku a poriadne premiesal a nechal prevarit. Ochutil podla potreby a primiesal vyprazane rybacie kusky a hned serviroval s ryzou. PS: ked chcete mat chut ako v cinskych restauraciach tak si pridajte E 621 ( MSG) co je velmi bezna prisada v ich vareni .

Diskusia k receptu

janger
Pri tych exotickych receptoch sa vzdy zlaknem mnozstva ingrediencii. Ale ked si to potom pozriem, tak to vacsinou ujde... Je v tom kopu veci, co je skoro vzdy doma v skrinke alebo v chladnicke. Toto bude iste tiez vyborne...Mnam.... Najviac sa mi paci ta posledna prisada, E621, hahaha. Reku musim sa presvedcit, ci je to ten ""povestny"" zosilovac chute. Hladam na gugli a prve, co mi vyslo  www.grenswetenschap.nl/blogs/E-621-bron-van-vetzucht/....
Tak teda varujem s tym E621, aby ste nedopadli takto :-))))))
babav
Vyborne jedlo!Ja to poznam iba s kuracim masom a korvetami.
Nasi Cinania rybu na tento sposob nerobia .



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia