Šľahačková roláda

vieronik - bez fotkyvieronik, 16. novembra 2011

Toto je podobný recept ako Parížska roláda. Všetci doma ju milujú a najradšej by boli, keby som pre každého urobila jednu. Neviem presne kde Zobraziť celý popisToto je podobný recept ako Parížska roláda. Všetci doma ju milujú a najradšej by boli, keby som pre každého urobila jednu. Neviem presne kde som získala recept, ale mám ho už asi 20 rokov. Najradšej ho robím na Vianoce, keď je doma super pohoda a celá rodina spolu. Posedenie pri kávičke s touto roládou je super. Foto nie je, ale myslí, že postup je jednoduchý a dokáže to každý.

Suroviny

5 ks
100 g do hmoty
2 polievkové lyžice
1 ks
1 ks
2 polievkové lyžice




Postup

  1. 1

    Oddelíme bielky od žĺtkov a vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor do ktorého sme zamiešali kakao, nakoniek primiešame žĺtky. Plech vyložíme alobalom, potrieme olejom a nalejeme vymiešanú hmotu. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 8 až 10 min. Po upečení stočíme a necháme vychladnúť. Šľahačku vyšlaháme s 2 lyžicami cukru a so stužovačom a natrieme na vychladnú roládu. Pomocu alobalu zrolujeme, zabalíme do neho a dáme stuhúť do chladničky. Po stuhnutí odbalíme a posypeme cukrom.

Diskusia k receptu

marianne69
jednoducha a skvela,taketo mam najradsej a skusim ju tieto Vianoce aj ja spravit
evanaaa
Jednoduchá, dobrá, raz som takú podobnú robila ale cesto som natrela džemom a až potom šľahačkou.
hubata
Šikovná, rýchla klasická roláda, páči sa mi.
nika60
môžem doporučiť je ozaj výborná ja jej hovorievam za 10 minút urobená za 5 minút zjedená ja alobal vytriem tukom a posypem grankom a po upečení a stočení máme roládu aj ozdobenú vyskúšajte
vieronik
vďaka za komentáre, nika60 dobrý tip, na Vianoce bude roláda v novom šate




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia