Smažené čínske rezance Sambal

adec01 - bez fotkyadec01, 5. septembra 2010
Smažené čínske rezance Sambal
Foto: adec01

Smažené rezance v čínskom stánku poznal asi každý Slovák. Dnes Vám ukážem, ako sa také rezance dajú vyrobiť aj v domácich podmienkach s využitím Zobraziť celý popisSmažené rezance v čínskom stánku poznal asi každý Slovák. Dnes Vám ukážem, ako sa také rezance dajú vyrobiť aj v domácich podmienkach s využitím pasty Sambal Badjak.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

250 g
3 ks
4 ks
1/2 ks
1 ks
2 ks
2 cm
2 lyžice
400 g
1 lyžicu
1-2 lyžice




Postup

  1. 1

    Rezance vložíme do vriacej vody a 2-3 minúty povaríme, pridáme štipku soli. Rezance zlejeme a prepláchneme studenou vodou, aby sa nám nelepili, a necháme ich odkvapkať. Medzi tým si nakrájame cibuľu na väčšie plátky približne 2x2 cm, papriku, zázvor na tenké plátky, cesnak a chilli papričky. Kuracie mäso nakrájame na kocky a obalíme v solamyle. Do panvice nalejeme trochu oleja a mäso prudko osmažíme po dobu 1 minúty. Mäso z panvice vyberieme a vsypeme nakrájanú zeleninu, ktorú osmažíme a akonáhle cibuľa zosklovatie, vyberieme ju z panvice. Nakoniec do tej istej panvice vložíme odkvapkané rezance a smažíme po dobu 2 minút na prudkom ohni. Do osmažených rezancov pridáme sójovú omáčku, Sambal Badjak a ešte krátko smažíme. Nakoniec vmiešame zeleninu a mäso. Po ďalších 2 minútach odstavíme z ohňa a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

janger
Krasna fotka a iste chutne jedlo! Sambal badjak som este neskusala, je moc stiplavy?
adec01
Sambal Badjak je stredne stiplavy doporucujem pouzit menej alebo jemnejsiu variantu Nasi Goreng



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia