Foto: adec01
Smažené rezance v čínskom stánku poznal asi každý Slovák. Dnes Vám ukážem, ako sa také rezance dajú vyrobiť aj v domácich podmienkach s využitím Zobraziť celý popisSmažené rezance v čínskom stánku poznal asi každý Slovák. Dnes Vám ukážem, ako sa také rezance dajú vyrobiť aj v domácich podmienkach s využitím pasty Sambal Badjak.
porcie
príprava
Postup
-
1
Rezance vložíme do vriacej vody a 2-3 minúty povaríme, pridáme štipku soli. Rezance zlejeme a prepláchneme studenou vodou, aby sa nám nelepili, a necháme ich odkvapkať. Medzi tým si nakrájame cibuľu na väčšie plátky približne 2x2 cm, papriku, zázvor na tenké plátky, cesnak a chilli papričky. Kuracie mäso nakrájame na kocky a obalíme v solamyle. Do panvice nalejeme trochu oleja a mäso prudko osmažíme po dobu 1 minúty. Mäso z panvice vyberieme a vsypeme nakrájanú zeleninu, ktorú osmažíme a akonáhle cibuľa zosklovatie, vyberieme ju z panvice. Nakoniec do tej istej panvice vložíme odkvapkané rezance a smažíme po dobu 2 minút na prudkom ohni. Do osmažených rezancov pridáme sójovú omáčku, Sambal Badjak a ešte krátko smažíme. Nakoniec vmiešame zeleninu a mäso. Po ďalších 2 minútach odstavíme z ohňa a môžeme podávať.
Diskusia k receptu