Foto: lucylee
Výborné a sýte jedlo. Autorka: J. Horecká
Postup
-
1
Sójové plátky zalejeme vriacim vývarom a necháme postáť 30 minút. Očistenú cibuľu posekáme na drobno, speníme na oleji a pridáme scedené a vyžmýkané sójové plátky.
-
2
Následne pridáme na rezance nakrájanú papriku.
-
3
Paradajky si sparíme, ošúpame a pokrájame na osminky. Pridáme ich k zmesi. Ja som mala iba 4 ks čerstvých, tak som použila aj paradajky z konzervy. Nabudúce by som dala menej paradajok, lečo bolo kyselkavé, záleží ako komu chutí, môžeme dosladiť medom alebo cukrom, ak je moc kyslé.
-
4
Nakoniec pridáme na hrubom strúhadle postrúhaný patizón.
-
5
Dôkladne premiešame, osolíme, podľa potreby podlejeme a prikryté dusíme do mäkka.
-
6
Hotové posypeme vňaťou alebo pažítkou. Podávame s ryžou alebo zemiakmi.
Diskusia k receptu