Špagety s Homárom

eraserhead - fotkaeraserhead, 6. januára 2012

Jedlo plnej chuti, a napriek tomu jednoduché a rýchle.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
2 PL
400 ml
2 PL
1 ks
200 g
0,1 l




Postup

  1. 1

    Ak máte čerstvého homára - živého, dajte ho do vriacej vody na 3 min. Ak máte mrazeného nechajte pomaly rozmraziť a prepolte ostrým nožom na dve časti.

    Špagety s Homárom - obrázok 1
  2. 2

    Opatrne odstránime črievko.

    Špagety s Homárom - obrázok 2
  3. 3

    Klepetá tesne pred vložením do panvice naklepneme aby tekutina ktorú obsahujú vytiekla do omáčky.

    Špagety s Homárom - obrázok 3
  4. 4

    Na oleji speníme šalotku a cesnak. Cesnak krátko potom ako získa zlatú farbu odstránime. Pridáme homára a necháme chvíľu prevoniať, pridáme víno a necháme odpariť.

    Špagety s Homárom - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme rajčiny - passatu dostatočnej hustoty, veľmi jemne solíme prípadne koreníme. Popri tom si dáme variť špagety. Krátko pred dovarením špagiet homára vyberieme a odložíme do tepla.

    Špagety s Homárom - obrázok 5
  6. 6

    K rajčinovej omáčke ktorá by mala byť už riadne hustá pridáme petržlen.

    Špagety s Homárom - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme uvarené špagety, krátko poprehadzujeme. Ešte medzi tým uložíme homára na tanier a pridáme trocha špagiet.

    Špagety s Homárom - obrázok 7

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia