Spaghetti al dente

veganmerci - fotkaveganmerci, 18. marca 2014

Hara hachi bunme“ v preklade znamená „Jedz len toľko, aby si bol sýty na 80 percent“, predstavuje jedno z tajomstiev japonského štýlu stravovania. V Zobraziť celý popisHara hachi bunme“ v preklade znamená „Jedz len toľko, aby si bol sýty na 80 percent“, predstavuje jedno z tajomstiev japonského štýlu stravovania. V Japonsku sa kladie veľký dôraz na efektívny vzhľad jedla, jednotlivé porcie sú starostlivo naaranžované a stolovanie prebieha v kľude a pravidelne. To je aj jeden z dôvodov prečo vidíte moje jedlá tak pracne naaranžované. Pekne poukladané jedlo mi oveľa viac chutí a mám z neho aj väčšiu radosť. :)

4-5
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks a viac
500 g
250 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Špagety dáme do osolenej vriacej vody variť. Medzi tým si prichystáme omáčku. Nakrájame na drobno menšiu cibuľu. Pokrájané parajky rozmixujeme. Na rozohriatu (hlbšiu) panvicu nalejeme olivový olej a orestujeme nakrájanú cibuľu.

  2. 2

    Pridáme rozmixované paradjky a necháme chvíľu variť. Pridáme korenie, soľ a premiešame. Neskôr pridáme sójovú smotanu. Ak je omáčka príliš riedka, pridáme špaldovú či inú múku. Ak treba, tak dochutíme.

  3. 3

    Špagety by mali byť hotové. Precedíme ich cez sitko a podávame s omáčkou. Na vrch môžme pridať bylinky podľa chuti. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

micanela
receptik pekny ale v japonsku som bola a teda rozhodne nejedli spagety so smotanou
megdesign
@micanela ale @Veganmerci nepisala nic o tom, ze su to japonske spaghetti /ako aj mozu, ked su talianske/...
Pisala o japonskom style stravovania a jednom z mnohych japonskych prislovi. Tym odovodnila, preco ma svoje jedla tak pracne naaranzovane.

Podla mna skor:
Prislovie pekne, rcp nist moc /asi preto, ze som masozravec/ ;)
2010
@veganmerci ,ale ja tomuto receptu nerozumiem?, moze to byt dobre ako fuzia, ale sorry ani jedna surovina co tam mas sa nepouziva v japonskej kuchyni.
veganmerci
@micanela Myslela som to tak ako to napísal @megdesign presne :) Omáčka vyzerá skôr ako akási lososová :D aspoň vidno že kečup je prifarbovaný ;) A ešte @megdesign v poriadku, veď každému chutí niečo iné. :))
veganmerci
@2010 ale veď pre pána, to nemá byť recept na nič japonské :D Len som vysvetlila spôsob stravovania japoncov (pri tomto recepte) a odôvodnila tak malé porcie na fotkách a pracné aranžovanie. Nikde nepíšem že ide o japonské jedlo, či recept.
2010
Sorry, ja som hned rozmyslal ako hara hachi bu...80% nasyti cloveka a tych zvysnych 20 % nasyti lekara. ( japonske prislovie)
takze hara hachi bu by nahradili spagety, konjaki a olivovy olej troskou sezamoveho a 80% kalorii by sa vyparilo.
mirop
mna zaujal ten nazov... preco al dente? al dente by mali byt spagety a vlastne vsetky cestovniny vzdy nie?
mijaita
@veganmerci takovou omacku delam hodne casto, mam ji rada, ale rajcata podusim aby se voda z nich odparila. Sojova smetana je tak husta, ze uz neni potreba nicim zahustovat. Recept jsi dala pekny, jen text je trosku zavadejici, jak sis uz vsimla :-)
afataga
al dente je sposob stupna uvarenosti cestovin, tzv. na zub, alebo na skus, to znamena, ze nie su rozvarene do bezvedomia, ako u nas este stale niekde byva zvykom, ta omacka nemusi byt zla, ale nehnevaj sa na mna, mne sa to jedlo nezda az tak pracne naaranzovane, neviem si ani predstavit nejake specialne ukladat spagety na tanier :-)
harknessy
@mirop - hej vsetky cestoviny by mali byt "al dente", zial to casto neplati, znamena to stupen uvarenia, preco je to pouzite ako nazov receptu neviem
mirop
@harknessy prave preto mi to v tom nazve nepasovalo, ano zial casto sa pasta nezmyselne rozvara...
kukulienka71
ak niekto vie čítať medzi riadkami,zistí,že @veganmerci sa páči japonský štýl a talianske jedlo:-) milí Varecháči,nejakí ste oťapení z tej jari:-))@veganmerci je umelkyňa,tak beriem aj ten názov trocha s nadhľadom:-)autorke receptu odporúčam jednoznačnejšie vyjadrovanie,pekná fotka! Parajky sú asi paradajky:-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia