Spaghetti Puttanesca

fafrnok - fotkafafrnok, 15. mája 2013
Spaghetti Puttanesca
Foto: fafrnok

Tento recept som zverejnil na viacerych miestach. Spaghetti Puttanesca sa dajú veľmi jemne preložiť ako špagety podľa pracovníčok verejných domov. Zrejme už vtedy bolo Zobraziť celý popisTento recept som zverejnil na viacerych miestach. Spaghetti Puttanesca sa dajú veľmi jemne preložiť ako špagety podľa pracovníčok verejných domov. Zrejme už vtedy bolo jasné, že marketing je základ a láska ide cez žalúdok. Hoci aj kúpená. Stačila omamná aróma a zákazníci stáli v radoch. Síce mi nie je jasné kedy slečny stíhali vymýšľať recepty a už vôbec nechápem kde ich stíhali pripravovať? Dvojplatnička v hotelovej izbe?

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
8 ks
21 ks
2 ks
400 g
3 strúčik
2 PL
1 štipka
1 dl
1 štipka
1 štipka




Postup

  1. 1

    Do osolenej vody dáme variť špagety a jedným okom sledujeme, v stave al dente vylovíme.

  2. 2

    Medzitým na kvapôčke olivového oleja opražíme cesnak, po chvíľke pridáme kapary, olivy, ančovičky, chilli (všetko v nasekanom stave) a oregano.

  3. 3

    Po pár minútach tam švacneme paradajky, privedieme do bublajúceho stavu a 5 minút dusíme, prípadne kým nemáme akurátnu omáčkoidnú konzistenciu.

  4. 4

    Stiahneme z plameňa a pridáme špagety.

  5. 5

    Citlivo premiešame a snažíme sa každú špagetu obaliť sósom.

  6. 6

    Posypeme parmezánom a a pokvápeme jemne olivovým olejom.

  7. 7

    Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

lusinkab
ani za milion korun neverim,ze ta fotka je tvoja ....na viacerych strankach myslis vyse 100 stranok s touto fotkou? ak ano a robil si to pred 5 rokmi tak klobuk dole
margaretka28
:-))) hlavne. že sa vyzná, si prečítajte jeho profil, on je asi odborník, ale len teoretik :-)))
abdul
Posted by Kevin Lynch Thursday, May 8, 2008 at 6:04 PM
sa tam píše. Na dnes si pobavil, bude niečo aj zajtra ?
abdul
@Fafrnok : Oné, poradím ti, nasyp si popol na hlavu a odstráň ukradnutú fotku.
angast
fafrnok nám ukáže, ako sa kopírujú originálne talianske recepty aj
s fotkami, nech sa tu niečo naučíme.
Fafrnok - hoď sen radšej link receptu a nemusíš to tajne kopírovať, mi už si to pozrieme aj sami.
lusinkab
@ingridkaingridka a to nie je prvy a ani posledny krat pritom je take lahke zisitit ci je fotka z netu alebo je original na to ziaden IT expert nemusi byt :-( a radsej si pozriem recepty robene s laskou a s peknym postupom ako nieco take ....
ingridkaingridka
lusinkab - pravda :) tiež, ja dokonca ani fotodokumentaciu neptrebujem, ked recept stojí za to, fafrnok k tomu potrebuje zjavne sa aj strapniť
angast
@lusinkab
Ja hovorím o budúcej aktivite fafrnka, /pozri jeho profil / , kde sa nám vyhráža, že nás bude poučovať o pridávani rumu a o ďalších opajcovaných receptoch z netu.
lusinkab
Jaj tak tak :-)))) @angast tiez sa tesim na viacej receptov od neho :-)))) aspon sa my nevzdelany aj nieco naucime :-)
afataga
no vidim ze sa mame na co tesit, skoda, ze tu nie je viac takych expertov
tiginko
predstav si @fafrnok , že ja som Slovenka, dokonca viem aj ako sa píše rissotto, nielen čo to je. Tiramisu robím zásadne bez rumu a s Mascarpone a na pizzu si dáva môj syn kečup nie preto, že je Slovák, ale že mu to tak chutí. A vieš koľko nás tu takých je? Určite viac, ako "slováka" , čo klame a zjedol všetku múdrosť sveta. Čo tak premenovať sa na Truhlíka, aby sme rovno vedeli, s kým máme tú česť?
tiginko
no, a nakoniec mi do tej ryže skočilli 2 -s .... hahaha
TV Varecha
Recept je zaradený v "konceptoch". Komentáre by museli byť zmazané, aby recept nebolo vidno.
abdul
@sons : Proti receptu samotnému predpokladám že niet námietok. Len je úbohé cudzie dielo vydávať za svoje, klamať ako 6 ročný žiačik a dušovať sa " aby aj Slováci pochopili ..." . Lenže tie silné slová naozaj pripomínajú toho 6 ročného .... .



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia